ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε δηλώσεις τους στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε αναφέρθηκαν στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν με μεταφορές, προκαλώντας εντύπωση για τον τρόπο με τον οποίο περιέγραψαν την κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρομοίασε τις δύο εμπόλεμες χώρες με «δύο παιδιά στην αυλή του σχολείου» και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μαλώνουν άγρια, δεν μπορείς να τους σταματήσεις. Άφησέ τα να παλέψουν για δύο-τρεις λεπτά. Μετά είναι πιο εύκολο να τα χωρίσεις».
Ο Μαρκ Ρούτε, αναφερόμενος στο σχόλιο του Τραμπ αλλά και σε προηγούμενη δημόσια τοποθέτησή του όπου χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, συμπλήρωσε: «Και τότε, ο μπαμπάκας πρέπει καμιά φορά να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για να τα σταματήσει». Ο Τραμπ απάντησε: «Πρέπει να χρησιμοποιείς σκληρή γλώσσα – πού και πού χρειάζεται να πεις μια συγκεκριμένη λέξη».
Διαβάστε επίσης:
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα πετύχει τον στόχο του 5%
Μητσοτάκης: Δεκάλεπτη συνάντηση με Ερντογάν στη Χάγη – Τι συζήτησαν
Τραμπ: Έλαβε επίσημη πρόσκληση από τον βασιλιά Κάρολο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Ποια deals έρχονται μέχρι το τέλος του 2025
- Βουτιά για τον χρυσό, κόπωση στη Wall Street- Πώς θα κλείσει το έτος σύμφωνα με τους αναλυτές
- Το φάντασμα της Lehman Brothers πλανάται πάνω από τις αγορές
- Αποχαιρετισμός στον Διονύση Σαββόπουλο: Ας κρατήσουν οι χοροί, ο «Νιόνιος» χορεύει βαρύ ζεϊμπέκικο
