ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., θυγατρική του Υπερταμείου, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ακινήτου με ΑΒΚ 534 στην πόλη της Κέρκυρας, γνωστό ως κτήριο “Ασάνη”.
Στην ηλεκτρονική δημοπρασία (e-auction) συμμετείχαν τέσσερα (4) υποψήφια επενδυτικά σχήματα. Πλειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία “KONTOS CONCREATE A.T.E.”, η οποία κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, ύψους 33.502,42 ευρώ, και θα κληθεί να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα αποκατάστασης και ανακαίνισης του ακινήτου.

Το “Ασάνη” είναι ένα εξαώροφο, ιστορικής σημασίας κτήριο, συνολικού εμβαδού 867,40 τ.μ., που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία Δημαρχείου, στην καρδιά της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας. Το ακίνητο είναι ενταγμένο στον ενιαίο αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης και της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας και περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Η διάρκεια της μίσθωσης ανέρχεται σε τριάντα (30) έτη, με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη δέκα (10) έτη, εξασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή προοπτική του ακινήτου, καθώς και έσοδα για το Δημόσιο.
Η αξιοποίηση του ιστορικού κτηρίου “Ασάνη” εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΤΑΔ για την ενεργοποίηση ακινήτων με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία, ενώ αποτελεί προτεραιότητά της η αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου τα οποία είχαν περιέλθει σε κατάσταση εγκατάλειψης και χρήζουν άμεσων και σημαντικών παρεμβάσεων λόγω επικινδυνότητας.
Διαβάστε επίσης
Γαλλία: Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων εκτιμήθηκε κοντά στα 6 δισ. ευρώ
Στενά του Ορμούζ: Ζιγκ-ζαγκ και αναστροφές για δύο υπερδεξαμενόπλοια – Επιφυλακτικότητα στην Αθήνα
Μητσοτάκης και Σίσι: Συζήτησαν για την ανάγκη ύπαρξης συμφωνίας στο θέμα της Ιεράς Μονής του Σινά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 2026 να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
- Γιατί πλημμυρίζει η Αττική κάθε φορά που βρέχει πολύ – Oι επιστήμονες εξηγούν
- Ιράν: Προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση – Στους 116 έχουν φτάσει οι νεκροί στις διαδηλώσεις
- Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Ενεργή Μάχη»