ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ανάρτησή του στο X, o Νίκος Πλακιάς ξεκαθαρίζει πως η πρόταση της Μαρίας Καρυστιανού για προανακριτική επιτροπή, η οποία υιοθετήθηκε από την Πλεύση Ελευθερίας, την Ελληνική Λύση, την Νίκη και τους ανεξάρτητους βουλευτές του Στέφανου Κασσελάκη δεν βρίσκει σύμφωνες όλες τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.
Η ανάρτηση του κ. Πλακιά, έρχεται μετά τις καταγγελίες δύο μελών του Συλλόγου Πληγέντων από το Δυστύχημα των Τεμπών, ο οποίος εμφανίζεται να καταθέτει την πρόταση που παρουσίασε η Μαρία Καρυστιανού. Τα δύο μέλη καταγγέλλουν ότι η πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής «εκ μέρους του Συλλόγου», δεν είχε προηγουμένως συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, ούτε οι ίδιοι είχαν ενημερωθεί για την εν λόγω πρωτοβουλία ή το περιεχόμενό της.
Στην κοινή τους δήλωση, τα δύο μέλη του Συλλόγου, η γραμματέας του ΔΣ Ελένη Βασάρα και το μέλος Βασίλης Παυλίδης, αναφέρουν:
«Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε για την πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που κατατέθηκε στη Βουλή, υποτίθεται εκ μέρους του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων από το Δυστύχημα των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Η πρόταση αυτή δεν συζητήθηκε ποτέ σε συνεδρίαση του ΔΣ, ούτε μας γνωστοποιήθηκε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Πάγια θέση μας είναι η αποκάλυψη όλων των ενόχων και η απόδοση δικαιοσύνης για τη διαχρονικά εγκληματική πολιτική στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Για να μην υπάρξουν ξανά άλλα Τέμπη».
Σχολιάζοντας την δήλωση αυτή, ο Νίκος Πλακιάς αναφέρει στην ανάρτησή του, απευθυνόμενος προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης που υιοθέτησαν την πρόταση υποστηρίζοντας πως αντιπροσωπεύει «τους συγγενείς των θυμάτων», τα εξής:
«Από ότι βλέπετε κύριοι της αντιπολίτευσης η πρόταση για προανακριτική του συλλόγου δεν βρίσκει σύμφωνους όχι μόνο τις άλλες οικογένειες που είναι εκτός συλλόγου αλλά και αυτές που είναι εντός .
Καλύτερα να γίνεται με ονοματεπώνυμο η οποιαδήποτε πρόταση παρά να χρησιμοποιείται ένας πληθυντικός ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Σε προτάσεις με ονοματεπώνυμο θα είμαι δίπλα από όπου και αν προέρχονται από οποιοδήποτε συγγενή θύματος των ΤΕΜΠΩΝ .
Σε προτάσεις από φορείς ή συλλόγους καλό θα είναι να αναγράφονται και τα ονοματεπώνυμα αυτών που τους αποτελούν .
Η άποψη μου συνεχίζει να είναι :
Καμμία προανακριτική μέχρι να τελειώσει το ανακριτικό κομμάτι.
Υπάρχουν ακόμη κρίσιμες καταθέσεις υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείου Μεταφορών που μπορεί να αλλάξουν πολλά στην πορεία στο θέμα Καραμανλή και των υπολοίπων Υφυπουργών στο θέμα των ευθυνών που τους αναλογεί .
Οποιαδήποτε προανακριτική γίνει τώρα το αποτέλεσμα είναι γνωστό :
Αθώος !!!
Πλημμέλημα !!!»
Διαβάστε επίσης
Πλεύση ελευθερίας, Ελληνική Λύση, Νίκη και βουλέυτες Κασσελάκη υπέγραψαν την πρόταση της Καρυστιανού
Πρόταση Καρυστιανού για Προανακριτική: Ζητά παραπομπή Μητσοτάκη, Καραμανλή, και άλλων 5
Ισραήλ: Ο στρατός αντιμετωπίζει ελλείψεις τουλάχιστον 10.000 στρατιωτών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κρις Ράιτ: «Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει εντός εβδομάδων» – Πτώσεις στις τιμές του πετρελαίου προβλέπει ο Αμερικανός ΥΠΕΝ
- Πόλεμος στο Ιράν: Ο πόλεμος θα τελειώσει εντός εβδομάδων, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΝ – Ήγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής Χαμάς σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα (upd)
- Τσαγγάρη: Το 98% των πρατηρίων καυσίμων έχει προσαρμοστεί στο πλαφόν
- Η Γυναίκα στο επίκεντρο του αύριο: Ολα όσα είπαν Παύλος Μαρινάκης, Νατάσσα Κιουρκατιώτη και Νατάσσα Σίμου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.