ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αύξηση 0,3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Μάρτιο εφέτος, με τον τζίρο να κινείται ανοδικά στην πλειονότητα των επιμέρους καταστημάτων.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε φαρμακευτικά-καλλυντικά (9,9%), βιβλία-χαρτικά-λοιπά είδη (5,2%), ένδυση-υπόδηση (1,4%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (0,5%) και έπιπλα-ηλεκτρικά είδη-οικιακό εξοπλισμό (0,1%). Αντίθετα, μειώθηκαν σε πολυκαταστήματα (2%), τρόφιμα-ποτά-καπνό (0,6%) και μεγάλα καταστήματα τροφίμων (0,5%).
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε αύξηση 0,3% τον Μάρτιο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2024, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2025 σημείωσε αύξηση 2%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,4% τον Μάρτιο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2025.
Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 1,2% τον Μάρτιο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2024, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2025 σημείωσε αύξηση 5%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,7% τον Μάρτιο 2025 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2025.
Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εδώ
Διαβάστε επίσης:
Η JTI υποστηρικτής του Φεστιβάλ Natsu Matsuri για 4η συνεχόμενη χρονιά
Ανεργία: Στο 8,3% υποχώρησε τον Απρίλιο – Κεραμέως: Η χαμηλότερη των τελευταίων 17 ετών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέθανε η Μαίρη Λίντα σε ηλικία 90 ετών – Σίγησε μία από τις σπουδαιότερες φωνές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού
- Παπαθανάσης: Δημιουργία πολυχώρου ψυχαγωγίας στον δήμο Γρεβενών αξίας 470.000 ευρώ
- Σύρος: Απόδραση στην αρχόντισσα των Κυκλάδων
- Ρύθμιση 72 δόσεων στον e-ΕΦΚΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πάνω από 2.500 αιτήσεις τις πρώτες ώρες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.