ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ευθύνη, επιρρίπτει στο υπουργείο Εργασίας, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, το οποίο, όπως καταγγέλλει, καθυστερεί να εγκρίνει τον προϋπολογισμό και τους συντελεστές του ΕΛΟΕΝ προς τους δικαιούχους Ναυτεργάτες.
«Διανύουμε και το μήνα Μάη του 2025 χωρίς έως τώρα να έχουν καταβληθεί τα επιδόματα στην μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων», επισημαίνει η ΠΕΝΕΝ και προσθέτει:
«Το ΕΛΟΕΝ στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις εισφορές των Ναυτεργατών χωρίς την παραμικρή οικονομική συμμετοχή του κράτους. Παρόλα αυτά όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις κάνουν κουμάντο στον ιδρώτα των Ναυτεργατών και οι ίδιες επί της ουσίας καθορίζουν το ύψος των επιδομάτων, τους συντελεστές, ενώ έχουν αποκλείσει την αναδρομική αναδιανομή των αποθεματικών του ταμείου όπως ορίζεται από το καταστατικό του φορέα μας.
Οι εκπρόσωποι της ΠΕΝΕΝ επαναλαμβάνουν τις πάγιες θέσεις μας για ουσιαστική αύξηση των επιδομάτων, την αναδρομική αναδιανομή τουλάχιστον του 50% των αποθεματικών του ΕΛΟΕΝ και την θεσμοθέτηση του δικαιώματος μας να διοικούμε (οι ίδιοι οι Ναυτεργάτες) το ταμείο μας.
Εάν τις αμέσως επόμενες ημέρες δεν προχωρήσει η έγκριση και η καταβολή των επιδομάτων η ΠΕΝΕΝ θα προβεί σε αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις για να τερματιστεί η κυβερνητική αθλιότητα σε βάρος των δικαιούχων του επιδόματος του ΕΛΟΕΝ».
Διαβάστε επίσης
Συνάντηση της ΕΛΙΜΕ με παράγοντες της Σαντορίνης για το θέμα της κρουαζιέρας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- FT: Βρετανία και ΗΠΑ οδηγούνται στο τραπέζι των συνομιλιών για την επιτάχυνση εμπορικής συμφωνίας
- Η Χέιλι Μπίμπερ πούλησε την εταιρεία καλλυντικών της στην Elf Beauty – Η συμφωνία-μαμούθ
- Πανελλαδικές: Αυτές είναι οι 4 νέες πολυτεχνικές σχολές που θα βρουν στο φετινό Μηχανογραφικό οι υποψήφιοι
- Μασκ: Ξεκίνησαν τα καρφιά κατά του Τραμπ μετά την αποχώρησή του από το DOGE – «Το νομοσχέδιο αυξάνει το έλλειμμα»
