ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σκέψου να ήταν ανοιχτή η Wall! Oι τράπεζες και τα blue chips ήταν οι πρωταγωνιστές της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας.
Xωρίς μεγάλο τζίρο, στα επίπεδα των 125 εκατ. ευρώ, η αγορά ανέβηκε όσο έπρεπε για να αποκατασταθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη μετά το μίνι… sell off της της περασμένης Παρασκευής εξαιτίας των απρόβλεπτων δηλώσεων Τραμπ περί επιβολής δασμών 50% στην Ευρώπη, τις οποίες αναγκάστηκε να πάρει πίσω στη συνέχεια, ορίζοντας διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. ως τις 9 Ιουλίου…
Κλείσιμο στις 1.834 μονάδες και άνοδος 1,79% (υψηλό 15 ετών σε κλείσιμο οι 1.835).
Αν η Wall ήταν ανοιχτή θα έπρεπε να υπολογίζονται επιπλέον 40 – 70 εκατ. ευρώ, σχολιάζουν οι χρηματιστές.
Πολλές από τις εντολές αγορών που βγήκαν την Δευτέρα συνδέονται με το γεγονός ότι πολλοί από τους εμπλεκόμενους περί τα χρηματιστηριακά βγήκαν την Παρασκευή και φοβήθηκαν να μπουν την ίδια μέρα εξαιτίας των δηλώσεων Τραμπ περί δασμών 50% στην Ευρώπη.
Με εξαίρεση το -4% της Κύπρου, λόγω της αποκοπής του μερίσματος, η Όπτιμα οδηγήθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά, στα 19,30 ευρώ.
Και όχι μόνο, η Άλφα επανήλθε πάνω από τα 2,67 ευρώ και με άνοδο 2,92%, η ΕΤΕ βρέθηκε στα 10,39 με κέρδη 2,82%, η Eurobank στα 2,63 με άνοδο 2,09% και η Πειραιώς στα 5,74 ευρώ με κέρδη 2,72%.
Τα 10,58 ευρώ είναι τα φετινά υψηλά για την ΕΤΕ, 2,71 ευρώ για την Άλφα, 2,70 η Eurobank και 5,85 για την Πειραιώς.
Mε άδειασμα ξεκίνησε η μετοχή της Ευρώπης Ασφαλιστική μετά την είσοδο των νέων μετοχών εξαιτίας της αύξησης κεφαλαίου έως τα 1,63 ευρώ για να κλείσει στα υψηλά ενδοσυνεδριακά και το 1,74 ευρώ με όγκο 695 χιλιάδων τεμαχίων.
Μεγάλη αντίδραση έβγαλε η Aegean +3,28%, στα 12,60 ευρώ και 188 χιλιάδες κομμάτια, +2,16% τα ΕΛΠΕ, στα 7,56 ευρώ με 170 χιλιάδες όγκο, πάνω από 2% η άνοδος και στην Jumbo, στα 28,52 ευρώ πάνω από 2% τα κέρδη για τον ΟΤΕ, στα 17,23.
Ανοδικά και η Coca Cola, χωρίς αξιόλογες συναλλαγές, αλλά σε ιστορικά υψηλά, στα 47,92 ευρώ.
Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα ά 3μήνου, καθώς η αγορά τελεί εν αναμονή των μεγεθών της Μότορ Όιλ (26/5), της Cener (27/5) και της ΕΧΑΕ (26/5).
Νέο υψηλό δύο ετών για την ΕΧΑΕ με κλείσιμο στα 5,96 ευρώ και κέρδη πάνω από 4%. Άνοδος 3,94% για την Cener, επιστρέφοντας στα 9,50 ευρώ.
Κέρδη πάνω από 2% για την Μότορ Όιλ και νέα υψηλό δέκα μηνών, με την μετοχή να κλείνει στα 23,56 ευρώ.
Ιστορικό υψηλό για την Metlen και κέρδη 2,71%, στα 46,32 ευρώ και υψηλό μέρας στα 46,46 ευρώ.
Υπενθυμίζεται η σύσταση της Morgan Stanley για τιμή στόχο στα 62 ευρώ!
Πάνω από 281 χιλιάδες κομμάτια άλλαξαν χέρια στην μετοχή. Μία ανάσα και πάλι από τα 10 ευρώ η μετοχή του Αεροδρομίου, στα 9,96 ευρώ.
Διαβάστε επίσης
Alpha Bank: Τι οδήγησε στην επενδυτική βαθμίδα το ελληνικό αξιόχρεο – Οι κομβικοί παράγοντες
Τράπεζες: Οι τελευταίες συστάσεις και οι τιμές – στόχοι των αναλυτών
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδικά τα futures μετά την αναβολή για τους δασμούς στην ΕΕ από τον Τραμπ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
