ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η «BriQ Properties» (η «Εταιρεία») στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της μέσω επανεπένδυσης μερίσματος τετραετούς διάρκειας (2025 -2028) (το «Πρόγραμμα») όπως εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση της 29.04.2025, ανακοινώνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό των μετόχων της Εταιρείας που αντιστοιχεί στο 64,7% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένων των βασικών μετόχων, ανταποκρίθηκε θετικά στο Πρόγραμμα επιλέγοντας να επανεπενδύσει στην Εταιρεία μέρος του μερίσματος από τα κέρδη χρήσης του 2024.
Ως αποτέλεσμα, από το συνολικό ανακοινωθέν μέρισμα ποσού € 5.998.367,68 των κερδών χρήσης του 2024, ποσό € 2.119.723,33 θα διανεμηθεί στους δικαιούχους, ενώ θα εκδοθούν και 1.521.037 νέες μετοχές για το υπόλοιπο ποσό του μερίσματος ύψους €3.878.644,35 (τα «Αντληθέντα Κεφάλαια»).
Τα Αντληθέντα Κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου δανεισμού της Εταιρείας.
Ειδικότερα, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας αυξήθηκε κατά € 3.194.177,70 με την έκδοση 1.521.037 νέων, κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας € 2,10 η καθεμία, με τιμή διάθεσης €2,55 ανά νέα μετοχή.
Η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των νέων μετοχών και της τιμής διάθεσης, συνολικού ποσού € 684.466,65 θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού «Διαφορά υπέρ το άρτιο».
Οι νέες μετοχές θα εκδοθούν στις 29.05.2025, την ίδια ημερομηνία με τη διανομή του μερίσματος.
H Διοίκηση της Εταιρείας θα ήθελε να ευχαριστήσει τους μετόχους της, που με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επανεπένδυσης του μερίσματος, έδωσαν εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Εταιρείας.
Διαβάστε επίσης
Χατζηδάκης: Μελετάται σοβαρά η υποκατάσταση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ
Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας: Ανακοίνωσε το νέο της ΔΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπερταμείο: Ανοίγει ο δρόμος για τα σιδηροδρομικά έργα ΣΚΑ-Οινόη και Μουριές-Προμαχώνας ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ
- Ιράν: Δεκάδες νεκροί στο Ισφαχάν από επιθέσεις σε εργοστάσια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις
- Κρίση στη Μέση Ανατολή: Πώς επηρεάζει την αγορά και τον Έλληνα καταναλωτή; Οι ειδικοί απαντούν
- Τραμπ: «Για πλάκα» μπορεί να πλήξουμε μερικές φορές ακόμη το νησί Χαργκ του Ιράν – Δεν είμαστε έτοιμοι για συμφωνία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.