ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «τελεσίγραφο» που εξέδωσε στη Μόσχα το Κίεβο και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί του, να αποδεχτούν μια 30ήμερη εκεχειρία πριν από τις άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την έκβαση της σύγκρουσης.
«Η γλώσσα των τελεσιγράφων είναι απαράδεκτη για τη Ρωσία, δεν είναι πρέπουσα. Δεν μπορούμε να μιλάμε στη Ρωσία έτσι», δήλωσε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
Το Σαββατοκύριακο η Ουκρανία και οι κυριότεροι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της, σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, απηύθυναν «τελεσίγραφο» στη Ρωσία, καλώντας την να αποδεχτεί την «πλήρη και άνευ όρων» κατάπαυση του πυρός, διάρκειας 30 ημερών, αρχής γενομένης από σήμερα, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν σε «μαζικές κυρώσεις».
Η Ρωσία αγνόησε το τελεσίγραφο αυτό εξαπολύοντας περισσότερα από εκατό drones την χθεσινή νύκτα κατά της Ουκρανίας.
Όλα αυτά έρχονται καθώς δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απάντηση του Κρεμλίνου στην πρόταση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Βλαντίμιρ Πούτιν την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη.
Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία: Η Ρωσία «αγνοεί εντελώς» την προτεινόμενη κατάπαυση πυρός
Συνάντηση Δένδια – Ιταλού ΥΠΕΘΑ: Η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας στο επίκεντρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πριγκίπισσα Ειρήνη: Βασιλικά μυστικά και χαμένες αγάπες – Η ζωή της πιο αινιγματικής πριγκίπισσας της Ελλάδας
- Ταξί: Το άγριο μπρα-ντε-φερ ΣΑΤΑ και Κυρανάκη και η στάση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
- Ο θρίαμβος των τραπεζών, τι ψιθυρίζεται για την Εθνική, τα μυστικά του ράλι της Ευρώπης Holdings, τι οδηγεί ο Προκοπίου, τι συμβαίνει στο Κολλέγιο και δυο juicy νέα
- Τι πέτυχε ο Παπασταύρου στις ΗΠΑ για ενέργεια και γεωπολιτικά
