ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια νέα εποχή φαίνεται πως ξεκινά για τις συνήθειες των πιστών, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε σύστημα POS σε παγκάρι εκκλησίας, επιτρέποντας τις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα. Η καινοτόμος αυτή εφαρμογή βρίσκεται ήδη σε λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στο Κολωνάκι.
Όπως ανέφερε ο ιερέας του καθολικού ναού, η απόφαση ελήφθη έπειτα από αιτήματα τουριστών που επιθυμούσαν να συνεισφέρουν αλλά δεν διέθεταν μετρητά. Το σύστημα υιοθετήθηκε με στόχο τη διευκόλυνση των πιστών και την προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες πληρωμών.
Το POS δέχεται συναλλαγές ακόμα και για ποσά της τάξης του ενός λεπτού, ενώ έχει τεθεί ανώτατο όριο (κόφτης) στα 1.000 ευρώ ανά συναλλαγή, για λόγους ασφαλείας και διαφάνειας.
Διαβάστε επίσης
Phos Βank: Πότε θα πάρει άδεια η τράπεζα της Εκκλησίας – «Τρέχει» η ΑΜΚ των 30 εκατ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φιντάν: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συρίας – Στο επίκεντρο η καταπολέμηση Ισλαμικού κράτους και YPG
- Novo Nordisk: Ανάσα για τη μετοχή μετά τις χαμηλές επιδόσεις του νέου χαπιού αδυνατίσματος της Eli Lilly
- Αλλάζουν μετά από 25 χρόνια οι ράγες του μετρό της Αθήνας
- Πούτιν: Η συνάντησή με τον Τραμπ «θα μπορούσε» να διεξαχθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
