ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τραμπ: Κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο με τον Καναδά – Στο 50% οι δασμοί στα αυτοκίνητα και τον χάλυβα από 1η Ιανουαρίου 2027
Η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου εκτίμησε σήμερα ότι οι δασμοί που ανακοινώθηκαν στις 2 Απριλίου από τις ΗΠΑ, μαζί με αυτούς που επιβλήθηκαν στις αρχές του 2025 θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συνολική συρρίκνωση του συνολικού όγκου εμπορευματικών συναλλαγών κατά περίπου 1% φέτος.
Η Ενγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα είπε ότι ο ΠΟΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και αναλύει τα μέτρα που ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον.
«Ανησυχώ πολύ για αυτή τη μείωση και από την πιθανότητα κλιμάκωσης, προς έναν πόλεμο δασμών, με έναν κύκλο αντιποίνων που θα οδηγούσε σε νέα μείωση των εμπορευματικών συναλλαγών», ανέφερε η επικεφαλής του οργανισμού στην ανακοίνωσή της.
Διαβάστε επίσης
Noval Property: Νέος επικεφαλής εξυπηρέτησης μετόχων ο Γεώργιος Καραχάλιος
Τραμπ για την επιβολή δασμών: «Η επέμβαση τελείωσε! Ο ασθενής έζησε και αναρρώνει»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Cordelia de Castellane: Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior Maison και Baby Dior δηλώνει Ελληνίδα
- Δημήτρης Κεραμίτσης: Ο νέος… Καρέτσας που έχει προπονήσει ο Ζοσέ Μουρίνιο! Πώς εκτοξεύτηκε η αξία του
- Eletson: Το Εφετείο Πειραιά αναγνωρίζει τη νομιμότητα της νέας διοίκησης – Ακόμη μία ήττα για τους παλαιούς μετόχους
- Buy, Hold or Sell: Άμεση Ανάλυση για Viohalco, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Πειραιώς, Amazon, Boeing και Tesla
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.