ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την επίλυση ενός πάγιου αιτήματος επιχειρήσεων και λογιστών – φοροτεχνικών ανακοίνωσε στη σημερινή του συνάντηση με το Προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.
Συγκεκριμένα, καθιερώνεται ένα ευνοϊκό πλαίσιο που θα ρυθμίζει τις περιπτώσεις αδυναμίας έγκαιρης εκπλήρωσης των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, για λόγους υγείας του λογιστή – φοροτεχνικού τους. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει ήδη υπογραφεί και πρόκειται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Υπουργός ζήτησε από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος προτάσεις για ζητήματα οικονομικής πολιτικής αλλά και για θέματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των εργαζόμενων στον κλάδο. Επιπλέον, αξιολογήθηκε θετικά η μέχρι στιγμής συμβολή της θεσμοθετημένης κοινής ομάδας εργασίας, μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της ΑΑΔΕ και του ΟΕΕ και συμφωνήθηκε η συνέχιση της λειτουργίας της.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε πολιτικό αδιέξοδο Βρετανία: Από τους κραταιούς Θάτσερ και Μπλερ στους ανέμπνευστους Μπόρις Τζόνσον και Κιρ Στάρμερ
- Safe Bulkers (Πόλυς Β. Χατζηωάννου): Γενική συνέλευση μετόχων στις 10 Σεπτεμβρίου
- Το Ιράν θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο του στενού του Ορμούζ, παρά την άρση κυρώσεων των ΗΠΑ
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ιστορικό deal στο NBA – Aφήνει τους Μιλγουόκι Μπακς για τους Μαϊάμι Χιτ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.