ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι γυναίκες εργαζόμενες αμείβονται κατά μέσο όρο υψηλότερα από τους άνδρες που εργάζονται στην Energean και, μάλιστα, κατά 18%.
Πρόκειται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για ένα εντυπωσιακό στοιχείο που γνωστοποίησε η εταιρεία με αφορμή την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και το οποίο, προφανώς, χαρακτηρίζει ελάχιστες εταιρείες στον κόσμο.
Παράλληλα, η Energean κάλεσε το σύνολο των εργαζομένων της να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία του East Mediterranean Gas Forum “EmpowerMed Women”, την οποία άλλωστε προσυπέγραψε πρώτος, μαζί με προσωπικότητες της πολιτικής και του ενεργειακού τομέα στην Μεσόγειο, ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean.
O κ. Ρήγας, μιλώντας στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του πρόσφατου Egypt Energy Show στο Κάιρο, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των αποδοχών, τονίζοντας ότι οι καλές αμοιβές είναι απαραίτητες ως κίνητρο για να προσέλθουν ακόμη περισσότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας.
Ο ίδιος τόνισε ότι η Energean αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για τις αμοιβές και το γενικότερα ευνοϊκό για τις γυναίκες εργασιακό περιβάλλον, αλλά και για το ότι θέσεις-κλειδιά στην ιεραρχία του ομίλου κατέχουν γυναίκες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Πρόεδρο κ.Karen Simon, την Country Manager και Διευθύνουσα Σύμβουλο για την Ελλάδα κ. Κατερίνα Σάρδη, αλλά και τις γυναίκες- μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και τις Επικεφαλής Τμημάτων στoν όμιλο της Energean.
H Energean είναι μέλος του δικτύου Inclusive Employers και προσυπογράφει την φετινή έκκληση του OHE για δράση για ισότητα στα δικαιώματα, τις ευκαιρίες και την εξουσία ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες και έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που διασφαλίζει τις αρχές της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης.
Επιπλέον, η έκκληση προς τους εργαζόμενους της εταιρείας να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία “EmpowerMed Women” έχει τη λογική της διαρκούς προσήλωσης σε δράσεις, προγράμματα, εκπαιδεύσεις, έρευνα, κοινωνική δικτύωση και όχι απλώς στον εορτασμό μιας ημέρας κάθε χρόνο.
Σημειώνεται ότι σε όλα τα γραφεία της Energean στη Μεσόγειο και τη Βόρεια Θάλασσα πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις τιμής για την φετινή Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.
Διαβάστε επίσης:
Αναστάσιος Μάνος: Μειώσαμε τις ρευματοκλοπές- Υπεδιπλάσιοι οι έλεγχοι
Aντιμόνιο: Γιατί εκτοξεύτηκε 300% η τιμή του «αγαπημένου» ορυκτού της αμυντικής βιομηχανίας
Συνεργασία Global Chartering (Λιβανός) και Sekavin (Βαρδινογιάννης) στα ναυτιλιακά καύσιμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωζώνη: Επιβράδυνση της ανάπτυξης για 2ο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο
- Nintendo: Βουτιά 11% για τη μετοχή μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου
- Ford και Geely: Συζητούν πιθανή συνεργασία για κατασκευή αυτοκινήτων στην Ευρώπη
- Χρηματιστήριο: Κοιτάζει και τις 2.400, νέα υψηλά για ΜΟΗ, ΕΛΧΑ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, rotation στην Eurobank, focus στο Jumbo, πάνω από τα 45 η Metlen
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.