Η πίστα της Γιας Μαρίνα φιλοξένησε την τελευταία περίοδο δοκιμών εξέλιξης όπου συμμετείχαν και οι δέκα ομάδες, η καθεμία με δύο μονοθέσια.
Ένα μονοθέσιο οδήγησε ένας «νεοεισερχόμενος οδηγός», ο οποίος δεν έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από δύο Grand Prix, ενώ οι οδηγοί του άλλου μονοθεσίου ήταν από αυτούς που συμμετείχαν στον προχθεσινό αγώνα. Τα ελαστικά που ήταν διαθέσιμα για αυτά τα δυο γκρουπ ήταν διαφορετικά. Οι νέοι οδηγοί χρησιμοποίησαν τις γόμες του 2024. Οι έμπειροι οδηγοί αξιολόγησαν τα ελαστικά του 2025 εκτός από τη σκληρή γόμα C1, που δεν είναι κατάλληλη για αυτή την πίστα.

Κάθε νέος οδηγός είχε στη διάθεσή του οκτώ σετ ελαστικών: δύο C3, τέσσερα C4 και δύο C5. Οι άλλοι οδηγοί είχαν δέκα σετ για να χρησιμοποιήσουν: ένα C2, τρία από C3 – C4, δύο C5 και ένα C6, το τελευταίο είναι η νέα πολύ μαλακή γόμα που αποτελεί προσθήκη στη γκάμα του 2025 και προορίζεται για διαδρομές εντός πόλης όπως το Μονακό και η Σιγκαπούρη. Τέλος, όπως όρισε η FIA, κανένα αυτοκίνητο δεν επιτρεπόταν να φέρει οποιοδήποτε αεροδυναμικό εξάρτημα που δεν είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια φετινού αγώνα.

Ολοκληρώθηκαν εννέα πολυάσχολες ώρες δοκιμών, με μόλις μία σύντομη διακοπή προς το τέλος. Συνολικά έγιναν 2.578 γύροι, ισοδύναμοι με 13.614,418 χιλιόμετρα. Χρησιμοποιήθηκαν όλες οι γόμες και οι τύποι ελαστικών: μάλιστα ορισμένες ομάδες έτρεξαν ακόμη και με ελαστικά βροχής ή ενδιάμεσα στους γύρους των αεροδυναμικών μετρήσεων, οι οποίες συνήθως πραγματοποιούνται στην αρχή της ημέρας.

Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε ο Λεκλέρκ με τη Ferrari (1’23″510). Δεύτερος ήταν ο Σάινθ στην πρώτη του επαφή με τη Williams, (1’23″635), ενώ ο Ράσελ ήταν τρίτος για τη Mercedes σε 1’23″789. Ενώ οι δυο πρώτοι σημείωσαν τους καλύτερους χρόνους τους με το C5, ο Russell έκανε τον ταχύτερο του χρόνο με το C6. Από τους νεοεισερχόμενους, ταχύτερος ήταν ο Ιταλός, Κίμι Αντονέλι (Mercedes) με χρόνο 1’23″873. Οι τρεις οδηγοί που έκαναν τους περισσότερους γύρους ήταν ο Λώσον (RB, 159), ο Σάινθ (Williams, 146) και ο Ντρούγκοβιτς (Aston Martin, 146).

Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: Αρνητικά πρόσημα με το βλέμμα στη Fed και τις Big Tech
- Συνάντηση Γεωργιάδη με τον Πρέσβη της Αιγύπτου – Ενίσχυσης συνεργασίας στην υγεία και την ιατρική περίθαλψη
- 28η Οκτωβρίου: Live από τη Θεσσαλονίκη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
- ΑΚΤΩΡ: Στην κυκλοφορία την Πέμπτη τα πρώτα 10 χιλιόμετρα του νέου ΒΟΑΚ στο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Pizza Fan: Ο Γεωργάτος και άλλοι δύο επιχειρηματίες στο κάδρο της εξαγοράς – Ποια τα μεγάλα εμπόδια – Αποκάλυψη mononews
Θριάσιο ΙΙ: Τέλος στο σίριαλ για το mega logistics των €700 εκατ. – Ανοίγει ο δρόμος για Hellenic Train και Κοπελούζο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.