ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δριμεία κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με γραπτή του ανακοίνωση, κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις ανακοινώσεις για την έναρξη λειτουργίας του «Καλαθιού των Χριστουγέννων».
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε να παραστήσει τον γενναιόδωρο και να μοιράσει δήθεν δώρα στα παιδιά και τις οικογένειες, μέσω των γνωστών «καλαθιών». Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επαναλάβει τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνησή του έχει βελτιώσει τις αποδοχές των πολιτών κι έχει μειώσει τους φόρους.
Η πραγματικότητα, που προσπαθεί να αποκρύψει ο κ. Μητσοτάκης, είναι τελείως διαφορετική. Με τον προϋπολογισμό, που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το 2025, θα πληρώσουμε 2.5 δισ. περισσότερους φόρους. Το πρώτο εξάμηνο του 2024 η υπερφορολόγηση άγγιξε τα 4 δισ. ευρώ. Επιπλέον, όλοι οι επίσημοι δείκτες, είτε της Eurostat είτε του ΟΟΣΑ, δείχνουν πως στην Ελλάδα έχουμε μείωση των πραγματικών αποδοχών. Και ο πληθωρισμός για το 2024 αναμένεται να προσεγγίσει το 2,9%, πιο πάνω δηλαδή από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.
Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ό,τι μπορεί για να μην αφήσει την πραγματικότητα να χαλάσει το αφήγημά του. Ωστόσο, η προσπάθεια του να υποδυθεί τον Άγιο Βασίλη δεν πείθει. Τα νοικοκυριά βιώνουν στην καθημερινότητά τους την και τον πληθωρισμό και τη δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».
Διαβάστε επίσης:
Λευκός Οίκος: «Ανοιχτό το ερώτημα» για το ποιος ελέγχει αυτή τη στιγμή τη Συρία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.