Φημολογείται πως ο Μπριατόρε θέλει να φέρει το νεαρό ταλαντούχο Αργεντίνο, Φράνκο Κολαπίντο στην Alpine. Για να γίνει αυτό πρέπει να «ξεφορτωθεί» τον Ζακ Ντούχαν που έχει ήδη ανακοινωθεί από την ομάδα ως αντικαταστάτης του Οκόν.
Ο 28χρονος Γάλλος οδηγός είχε μια 4ετή συνεργασία με την Alpine όπου πήρε μια νίκη στην Ουγγαρία το 2021 και ανέβηκε 4 φορές στο βάθρο. Προφανώς δικαιούνταν να αποχωρήσει από την ομάδα με τιμή και τάξη.
Ούτως ή άλλως έδωσε ένα απτό δείγμα ταλέντου δίνοντας στην ομάδα 18 κρίσιμους βαθμούς στο Ιντερλάγος πριν δυο αγώνες. Βαθμούς που την έφεραν στην 6η θέση των κατασκευαστών μπροστά από τη Haas.
Η Alpine έχει προβάδισμα 5 βαθμών πηγαίνοντας για το Άμπου Ντάμπι. Παραταύτα η ομάδα δεν έβαλε στο μονοθέσιο του Οκόν, τις τελευταίες αναβαθμίσεις ώστε να είναι ανταγωνιστικός. Ο Γάλλος κατετάγη τελευταίος στο Κατάρ και εγκατέλειψε μετά από σύγκρουση στην 1η στροφή.

Τις προηγούμενες μέρες ο Οκόν είχε ζητήσει άδεια από το Μπριατόρε να κάνει δοκιμές με τη Haas στις 10/12 στο Άμπου Ντάμπι. Αυτό ήταν απαραίτητο καθώς παραμένει οδηγός της Alpine ως το τέλος της χρονιάς.
Ο Μπριατόρε το περίμενε: «Οκ αλλά άσε τον Ντούχαν να οδηγήσει στο Άμπου Ντάμπι». Ο παμπόνηρος Ιταλός δείχνει έτσι ότι αβαντάρει το Ντούχαν να κάνει ντεμπούτο σε μια πίστα όπου πέρυσι κέρδισε στη F2. Είναι όμως έτσι; Ο Ντούχαν δεν έχει τίποτα να κερδίσει από αυτό τον αγώνα όσο καλά κι αν τα πάει. Αντίθετα μπορεί να χάσει πολλά ή ακόμη περισσότερα.
Αν αποδώσει εξαιρετικά θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά με μεγάλες προσδοκίες, που θα είναι δύσκολο να αρθεί στο ύψος του. Ειδικά από τη στιγμή που ο Γκασλί, λογικά, θα έχει «κουμπωθεί» απέναντί του. Αν αποδώσει μέτρια ή άσχημα, θα του κοπούν τα φτερά και καθώς δεν θα έρχεται ο επόμενος αγώνας για να ξεχαστεί αυτό θα επαναλαμβάνεται δημιουργώντας ένα τοξικό κλίμα που δύσκολα θ’ αλλάξει μέσα στη νέα σεζόν.

Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα του 2025 που εκκινεί εντός έδρας για τον Ντούχαν (Αυστραλία) εύκολα «βλέπει» κανείς τη διαχείριση Μπιατόρε: Στην Ίμολα στον 7ο αγώνα της χρονιάς ο Ντούχαν που δεν «τραβάει» θα δώσει τη θέση του στον Κολαπίντο.
Ο οποίος ως τότε θα έχει υπογράψει ότι του ζητηθεί για να επανέρθει. Γίνονται; Αξίζει να τονιστεί πως ο Μπιατόρε εθεάθη στο Κατάρ να συζητά με τον νεαρό Αργεντίνο αθλητή και το μάνατζερ του ενώ ταυτόχρονα ο Χόρνερ ξεκαθάρισε πως τη θέση του Πέρεζ στη Red Bull θα πάρει ένας εκ των Λώσον – Τσουνόντα.
Διαβάστε επίσης
Οδηγούμε το ηλεκτρικό Ford Explorer!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κικίλιας: «Ολοκληρώθηκαν πληρωμές 22,16 εκ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο»
- Αγρότες: Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια (Βίντεο)
- Στροφή επενδυτικών κεφαλαίων στην αμυντική βιομηχανία: Το στοίχημα της επόμενης ημέρας και οι παγίδες
- Τσιάρας για αγρότες: Το 74% των αιτημάτων των αγροτών έχουν ικανοποιηθεί – Οι λύσεις δεν περνούν μέσα από τα μπλόκα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη
Οριστικά ένοχος ο Έλληνας επιχειρηματίας Ντίνος Ντέρης για δωροδοκία στο μεγάλο τηλεοπτικό σκάνδαλο της FIFA
Συνελήφθη Λετονός ναυτικός που κατείχε παράνομα λογισμικό που μπορεί να επηρεάσει την πλοήγηση πλοίου – Κατηγορείται για κατασκοπεία