ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι στο πρόγραμμα προληπτικών καρδιολογικών εξετάσεων, η αμοιβή των βιοπαθολόγων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο.
Ειδικότερα, οι βιοχημικές εξετάσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα αυτό είναι: γενική αίματος, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, HDL, LDL, Non-HDL, σάκχαρο αίματος, Lpa.
Ωστόσο, στο σχετικό ΦΕΚ προβλέπεται ότι οι ανωτέρω εξετάσεις που αφορούν τους βιοπαθολόγους, θα αμειφθούν με το ασφαλιστικό τιμολόγιο του ΕΟΠΥΥ και όχι με το κρατικό όπως θα γίνει για τις υπόλοιπες εξετάσεις.
«Θεωρούμε ότι αυτό είναι άδικο για τους βιοπαθολόγους και θα πρέπει να είναι ισότιμη η μεταχείριση όλων των ιατρών και κυρίως των εργαστηριακών, οι οποίοι έχουν πληγεί από το claw back», αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΣΑ. Υπενθυμίζει ότι στα προηγούμενα προληπτικά προγράμματα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τον καρκίνο του παχέος εντέρου δεν υπάρχει ουσιαστική συμμετοχή των βιοπαθολόγων.
«Προκειμένου να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση του ιατρικού σώματος ζητούμε οι αμοιβές των βιοπαθολογικών εξετάσεων να είναι βάσει του κρατικού τιμολογίου και να ληφθεί μέριμνα για αμοιβή για την αιμοληψία, όπως συνέβη στο πρόγραμμα του τραχήλου της μήτρας για τη λήψη του Pap test», καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βαλεντίνα Μπαρτολίνι: «Η φλόγα σε καλεί να σκεφτείς»
- Γιατί έφτασε κοντά στο… κραχ η μπασκετική Μονακό! Φεύγει ο ζάπλουτος Φεντορίτσεφ, παρεμβαίνει το Πριγκιπάτο
- Νευρικότητα στις αγορές πετρελαίου, καθώς ο Τραμπ «χτίζει» πολεμικό κλίμα εναντίον του Ιράν
- Από τον Νίξον στον Κάρτερ – και στον Τραμπ: Έρχεται η τρίτη κρίση του δολαρίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.