ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βουτιά κατά 27% ανέφερε στα καθαρά έσοδα του γ’ τριμήνου η Stellantis την Πέμπτη, τονίζοντας όμως ότι σημειώνει πρόοδο στην αντιμετώπιση λειτουργικών θεμάτων όπως τα αποθέματα στις ΗΠΑ.
Ο όμιλος με έδρα την Ολλανδία, στον οποίο ανήκουν οι Jeep, Dodge, Fiat, Chrysler και Peugeot, ανακοίνωσε ότι στο γ’ τρίμηνο τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 33 δισ. ευρώ, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 36,6 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε για μείωση κερδών στα τέλη Σεπτεμβρίου, υποβαθμίζοντας το ετήσιο guidance λόγω της επιδείνωσης της «δυναμικής της παγκόσμιας βιομηχανίας», ειδικά σε αγορές όπως οι ΗΠΑ.
Επικαλέστηκε δε ένα κοστοβόρο σχέδιο που θα τη βοηθήσει να επιστρέψει στην ομαλοποίηση της παραγωγής, εν μέσω μιας επιβραδυνόμενης και πιο ανταγωνιστικής αγοράς.
Ειδικότερα, το προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικών εσόδων, σύμφωνα με την εταιρεία, θα διαμορφωθεί από 5,5% έως 7% φέτος, σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για διψήφιο ποσοστό.
Επίσης, προέβλεψε ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα κινηθούν καθοδικά από 5 δισεκατομμύρια έως 10 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι προηγούμενης θετικής πρόβλεψης.
Φεύγει ο Tavares
Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία επιβεβαίωσε πριν από λίγες ημέρες ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Carlos Tavares θα αποσυρθεί μετά τη λήξη του συμβολαίου του στις αρχές του 2026, ενώ ανακοίνωσε μια ευρεία αναδιοργάνωση της διοίκησης, ένα μεγάλο βήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και προς την σταθεροποίηση των επιδεινούμενων δραστηριοτήτων της.
Ακόμη, ο όμιλος ανακοίνωσε ότι αντικατέστησε άμεσα την οικονομική διευθύντρια Natalie Knight με τον Doug Ostermann.
Η Knight, η οποία εντάχθηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία πέρσι, βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονες αντιδράσεις σχετικά με τα κέρδη του περασμένου τρίμηνου, ενώ η απόφαση της Stellantis για την απομάκρυνσή της, ήρθε μια εβδομάδα μετά από σχόλιο της που αφορούσε τον στόχο περιθωρίου κέρδους του ομίλου για ολόκληρο το έτος, το όποιο χαρακτήρισε ως «φιλόδοξο».
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Knight με ένα e-mail, προέτρεψε τους υπαλλήλους να «εφαρμόσουν περισσότερη πειθαρχία» στις δαπάνες τους για να εξασφαλίσουν «μεγάλη οικονομία για την εταιρεία».
«Ενώ οι ενέργειες του γ’ τριμήνου αντιμετωπίζουν τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα αποθεμάτων στην αγορά των ΗΠΑ και τα νέα μοντέλα μπορεί να βοηθήσουν τη Stellantis να σταθεροποιήσει τις πωλήσεις της το 2025, εξακολουθεί να χρειάζεται μια νέα μακροπρόθεσμη στρατηγική», έγραψε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο αναλυτής της Citi Harald Hendrikse σε σημείωμα προς τους πελάτες.
Διαβάστε επίσης:
Coca Cola HBC: Αύξηση εσόδων 13,7% στο εννεάμηνο – Ανεβάζει το guidance
Ηλεκτρικά οχήματα: «Κόντρες» Ευρώπης-Κίνας το 2025 – Ποια θα κερδίσει την κούρσα των τιμών;
BMW: O CEO προειδοποιεί – «Μη ρεαλιστικό το σχέδιο πλήρους ηλεκτροκίνησης της ΕΕ»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΣΤΑΣΥ: Σε λειτουργία τίθεται από τη Τετάρτη η στάση «Ακτή Ποσειδώνος» στον Πειραιά – νέος τερματικός σταθμός για τη Γραμμή 7
- Ευρωαγορές: Επιστροφή στα θετικά πρόσημα – Υποχώρησε στα 1,356 δολάρια η στερλίνα
- Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τον θάνατο του Κώστα Κοσμίδη – Γεωργιάδης: «Το πρωτόκολλο δεν τηρήθηκε, δεν κλήθηκε το ΕΚΑΒ» (Βίντεο)
- Cenergy: Η Hellenic Cables θα προμηθεύσει inter-array καλώδια για το υπεράκτιο αιολικό έργο BC-Wind στην Πολωνία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.