Η Ferrari παρουσίασε μια μοναδική έκδοση της Roma Spider: Το αυτοκίνητο εκτίθεται στο Μουσείο Enzo Ferrari στη Μόντενα ως μέρος της έκθεσης «Ferrari One of a Kind», αφιερωμένη στον αποκλειστικό κόσμο της εξατομίκευσης.
Ο στόχος αυτής της συγκεκριμένης Roma Spider είναι να τονίσει τις καινοτόμες τεχνικές παραγωγής εξαρτημάτων, που επιτρέπονται μέσω της χρήσης ειδικών, εκλεπτυσμένων υλικών.
Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η εργασία στο κεντρικό πάνελ με χειροποίητη ραφή και νήμα που προέρχεται από ανακυκλωμένα ελαστικά.

Σε αυτό το αυτοκίνητο, η Ferrari έχει εφαρμόσει εργασία με λέιζερ σε αλουμινένια εξαρτήματα για το σήμα ασπίδα στο μπροστινό φτερό, καθώς και την επιλογή εξατομίκευσης του σχεδίου της κουκούλας με μια πυξίδα που δείχνει και τις γεωγραφικές συντεταγμένες του εργοστασίου στο Μαρανέλο.
Έχει χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένο αλουμίνιο κατά τη διάρκεια της φάσης παραγωγής στο χυτήριο της Ferrari, για τη δημιουργία ορισμένων εξαρτημάτων του διπλού-turbo V8 κινητήρα, μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων στο ελάχιστο.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη χρήση δέρματος nappa χωρίς χρώμιο και ξύλο καθώς και εξαρτήματα κατασκευασμένα από άμμο, στη κεντρική κονσόλα, ανακυκλώνοντας την άμμο που αφαιρείται στο χυτήριο.
Η συνεργασία με τη Montblanc ήταν επίσης ιδιαίτερης σημασίας, με τον συνεργάτη της Ferrari να δημιουργεί μια ειδική έκδοση του περίφημου Meisterstück για την περίσταση.
Αυτή το εμβληματικό όργανο γραφής διαθέτει πλέον το ίδιο χρώμα «Χρυσό του Μίδα» που επιλέχθηκε ειδικά κέντρο σχεδιασμού για την Ferrari Roma Spider Tailor Made.
Αυτό το μοναδικό αντικείμενο ενισχύεται επίσης με μια μύτη κατασκευασμένη από χειροποίητο στερεό χρυσό (Au750), επινικελωμένη με ένα ειδικό μοτίβο πυξίδας, καθώς και καπάκι και τμήματα επίσης επινικελωμένα.
Με θέμα το ταξίδι η πένα, συνοδεύεται από ένα ημερολόγιο με εξώφυλλο από ανακυκλωμένο δέρμα στο ίδιο χρώμα με το εσωτερικό της Ferrari Roma Spider.
Στο εξώφυλλο είναι εντυπωμένες οι συντεταγμένες του Μαρανέλο, οι ίδιες που βρίσκονται στο σώμα του ημερολογίου και θυμίζουν την πυξίδα που είναι χαραγμένη στην κουκούλα, μια σύνδεση μεταξύ της πένας και του αυτοκινήτου.

Αυτή η Ferrari Roma Spider αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για έρευνα και ανάπτυξη υλικών και κατεργασιών για την περαιτέρω επέκταση των επιλογών που προσφέρει το τμήμα εξατομίκευσης.
Το αυτοκίνητο έχει εγκατασταθεί στο Μουσείο Enzo Ferrari στη Μόντενα, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα απτό παράδειγμα των δυνατοτήτων που έχουν τα προγράμματα εξατομίκευσης.
Δίπλα βρίσκεται ο διαδραστικός τοίχος που επιτρέπει μια φυσική εμπειρία υλικών, υφασμάτων, χρωμάτων και της τεράστιας γκάμας επιλογών που προσφέρει το Ferrari Styling Centre στους πελάτες.
Πλέον υπάρχουν διαθέσιμα προς επιλογή και τα υλικά που επιλέχθηκαν για την Ferrari Roma Spider Tailor Made . Το αυτοκίνητο θα παραμείνει εκτεθειμένο στο Μουσείο Enzo Ferrari στη Μόντενα έως τον Φεβρουάριο του 2025.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Ferrari Roma Spider
Κινητήρας: V8 με περιεχόμενη γωνία 90° twin turbo
Κυβισμός: 3855 cc
Ισχύς: 456 kW (620PS) από 5750 –7500 rpm
Ροπή: 760 Nm από 3000-5750 rpm
Διαστάσεις ΜχΠχΥ:4656/1974/1306 mm
Μεταξόνιο: 2670 mm
Βάρος: 1556 kg
Κατανομή βάρους: 48% εμπρός/ 52% πίσω
Ελαστικά: 245/35/20 εμπρός, 285/35/20 πίσω
Κιβώτιο: 8τάχυτο F1 DCT
0–100 km/h 3.4 s
0–200 km/h 9.7 s
100-0 km/h 32.0 m
200-0 km/h 130.0 m
Τελική ταχύτητα: 320 km/h
Διαβάστε επίσης:
Meta Platforms: Απέλυσε εργαζόμενους για κατάχρηση… κουπονιών
Συντάξεις: Αυτές είναι οι χώρες με τα καλύτερα και τα χειρότερα συστήματα παγκοσμίως – mononewsTV
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Γιατί η μετοχή κάνει ράλι και πού οφείλονται τα νέα υψηλά 25 ετών
- ΒΣ Καρούλιας: Πού ψάχνει έξτρα τζίρο και κέρδη ο Χρήστος Αργυρού
- Κομισιόν: Απόφαση σταθμός “απενεργοποιεί” το ETS2- Τι αλλάζει για τα ορυκτά καύσιμα και τον εξηλεκτρισμό
- Το απίστευτο τρολάρισμα στον Αλέξη από τον… Χάρι Πότερ, ποια είναι η Ζωή του Μαξίμου, ο Γιάνης και το Grexit και πως έφτασε η Νίκη στη… νίκη
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Trendyol: Αγωγή ύψους €500.000 από ελληνική εταιρεία για προσβολή εμπορικού σήματος και αθέμιτo ανταγωνισμό
Επιχείρηση δεν έκοψε 25.000 αποδείξεις σε δυο χρόνια και ζήτησε… διαγραφή του προστίμου – Τι επικαλέστηκε στην εφορία για τη νομοθεσία
Χρυσή Βαρδινογιάννη: Στην εκδήλωση μνήμης για τον Βαρδή Βαρδινογάννη με τον πατέρα της, τον Νικόλαο και την Άννα Μαρία
Το θρίλερ με την Intralot και η αλήθεια για τα κέρδη του 2026, ποιες εταιρείες θα κατέβουν στον διαγωνισμό για τη σίτιση, η επιτυχία της Νίκης, οι νέες business του Λιάκου, τι έλεγε η Κίμπι στον Αργυρό στο FaceTime, και 2 quiz για τον ξυπόλυτο που φλερτάρει τη διάσημη και την κοινή πρόσκληση σε πάρτι με black tie