ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έπεσαν οι υπογραφές για την αγορά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο Β. Αλεξάνδρου, από τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης και πλέον βρίσκεται στην κυριότητά του.
Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης του κτιρίου –συνολικού εμβαδού 1.012 τ.μ.- υπεγράφη χθες από τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρο Πελαγίδη και τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη.
Με την υπογραφή του συμβολαίου, ο κ. Πελαγίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κτίριο θα αξιοποιηθεί από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και θα μετατραπεί σε έναν ζωντανό οργανισμό, ανοιχτό στην τοπική κοινωνία.
Από την πλευρά του, ο κ. Ζαμπούκης δήλωσε: «κύριος στόχος και όραμά μας είναι αυτό το υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής κτήριο να μετατραπεί σε ένα κτήριο ορόσημο άμεσα συνδεδεμένο με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης μα και τις προκλήσεις που προτάσσει η σύγχρονη πραγματικότητα, καθώς σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, κάποιες σταθερές οφείλουμε να τις διαφυλάξουμε μα συνάμα οφείλουμε να απελευθερωθούμε από ξεπερασμένες φόρμες.

Κι αυτός είναι ο στόχος μας· με την απόκτηση και την αναμόρφωση του εν λόγω κτιρίου, να κρατήσουμε ζωντανές τις μνήμες και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για αυτό, ως σύγχρονο κέντρο πολιτισμού, έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που θα είναι ανοιχτό σε όλες και όλους.
Ένα ανοιχτό σε όλους δυναμικό κέντρο δράσεων, διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών, απαραίτητο για τις ανάγκες και τα θέλω της Αλεξανδρούπολης που αλλάζει».
Σημειώνεται πως το αντίτιμο της αγοράς του τριώροφου κτιρίου ανέρχεται στα 1.340.000 ευρώ και καλύπτεται από ιδίους πόρους.
Διαβάστε επίσης:
Ευρωζώνη: Οι μειώσεις των επιτοκίων στηρίζουν τη στεγαστική αγορά – Δάνεια ύψους €71 δισ. τον Ιούλιο
Ποια ακίνητα «κρύβουν» επενδυτικό ενδιαφέρον – Τα διαμερίσματα με τις υψηλότερες αποδόσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λαβρόφ κατά Ζελένσκι: Προτάσσει την πολιτική του καριέρα έναντι της ειρήνης
- Tether: «Στοπ» στις φιλοδοξίες της για άντληση κεφαλαίων 20 δισ. δολαρίων
- Ξεπούλημα στα crypto υπό την πίεση του Bitcoin: Απώλειες σχεδόν 500 δισ. δολαρίων σε μία εβδομάδα
- Ουκρανία: Τελικό «ναι» από τα κράτη-μέλη της ΕΕ για το δάνειο 90 δισ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.