Άδεια Αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέγιστης ισχύος έγχυσης 101 ΜW και μέγιστης ισχύος απορρόφησης 308 MW εξασφάλισε από τη ΡΑΑΕΥ η «ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ».
Το έργο βρίκσκεται στη θέση «ΣΗΜΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΙ» της Δημοτικής Ενότητας ΞΑΝΘΗΣ,ΣΕΛΕΡΟΥ του Δήμου ΞΑΝΘΗΣ,ΑΒΔΗΡΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΞΑΝΘΗΣ της Περιφέρειας ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ.
Η εταιρεία διαθέτει αιολικά πάρκα ισχύος 70 MW και φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 10 MW στην Β. Ελλάδα, με στόχο την ενεργειακή της αυτονομία και την βιώσιμη λειτουργία.
Το συνολικό περιβαλλοντολογικό όφελος των έργων σε λειτουργία, ισχύος 80 MW υπερβαίνει ετησίως τους 220.000 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ενώ τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια περίπου 250.000 νοικοκυριά, που ισοδυναμεί με 450.000 στρέμματα δασικής γης.
Ο όμιλος που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας μέσω διαφόρων εταιρειών (Enerfarm, Εναλλακτικά Ενεργειακά Συστήματα, ES Energy, Άνεμος Μονοπρόσωπη) έχει υπό υλοποίηση και ωρίμανση νέα έργα ΑΠΕ 120 ΜW.
Η «Παυλίδης Μάρμαρα-Γρανίτες» ιδρύθηκε το 1980 στη Δράμα και δραστηριοποιείται στον κλάδο εξόρυξης μαρμάρων και άλλων ασβεστολιθικών λίθων για μνημεία ή κτίρια.
Η εταιρεία παράγει και εξάγει σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως πλακίδια μαρμάρου και γρανίτη τυποποιημένων διαστάσεων, καθώς και ειδικές διαστάσεις κατά παραγγελία για επιλεγμένα έργα. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατά τη χρήση του 2022 ανήλθε σε 103,27 εκατ. ευρώ, έναντι 119,24 εκατ. ευρώ το 2021, παρουσιάζοντας μείωση κατά 13,39%, ενώ τα τελικά αποτελέσματα (μετά φόρων) διαμορφώθηκαν σε κέρδη 17,94 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 40,74 εκατ. ευρώ το 2021, παρουσιάζοντας μείωση κατά 55,97%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μουντιάλ 2026: Πρωταθλήτρια κόσμου η Ισπανία
- Μετακόμιση του Κωτσόβολου της Σταδίου φέρνει η δημιουργία τραπεζικού campus της Alpha Bank
- Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Την Τετάρτη η ανακοίνωση αδειών για τα ΑΕΙ που επανακατάθεσαν αίτηση – Δεν θα εγκριθούν όλες οι αιτήσεις
- Τι θα πει ο ΚΜ στους «γαλάζιους», η σκληρή μάχη σε Α’ και Β’ Πειραιά, έρχονται νέες Belh@rra και Bergamini και η «Οδύσσεια», ο Μασκ και οι ακροδεξιοί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.