ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γιατί βούτηξε η ΤΙΤΑΝ, τι θα κάνει η Εθνική Τράπεζα, η μάχη Theon με τους short, ποιο deal της Ideal χάλασε, βιομήχανοι κατά Τσάφου, μια αποκάλυψη για Τσίπρα – Στουρνάρα και όταν η Ζαχαράκη γίνεται ντεκόρ της Κίμπερλι
Βίντεο στο TikTok σχετικά με τις αλλαγές στην Golden Visa ανέβασε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.
«Ελάτε να δούμε μαζί τις αλλαγές στην Golden Visa. Το πρόγραμμα της Golden Visa ξεκίνησε πριν μία δεκαετία προσελκύοντας δισεκατομμύρια επενδύσεις και στηρίζοντας τις τιμές των ακινήτων στα βάθη της κρίσης» αναφέρει αρχικά.
@alexdunujlc Ποιες οι αλλαγες στην #goldenvisa ? #ελλαδα #greece #κυβερνηση #fyp #οικονομικα #economics #οικονομια ♬ original sound – Alex Patelis
Ωστόσο, συνεχίζει:
«Η Ελλάδα δεν είναι πια σε κρίση και προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η στήριξη των Ελλήνων που θέλουν να αποκτήσουν προσιτή στέγη. Λοιπόν, πρώτον αυξάνεται το όριο στις 800.000 ευρώ για Αθήνα, Θεσσαλλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη και τα μεγαλύτερα νησιά και στις 400.000 ευρώ για την υπόλοιπη χώρα».
Δεύτερον, το ακίνητο πρέπει να είναι τουλάχιστον 120 τετραγωνικά μέτρα «για να προστατεύεται η μικρότερη κατοικία. Τρίτον, δεν επιτρέπεται η μετατροπή του ακινήτου σε Airbnb» προσθέτει για να καταλήξει ότι «όμως, το πρόγραμμα Golden Visa δεν ήταν και δεν είναι μόνο για κατοικίες.
Συνεχίζουν να ισχύουν και άλλες μορφές επένδυσης δηλαδή μπορεί να αποκτήσει κανείς άδεια παραμονής και με επένδυση σε επιχειρήσεις, σε ομόλογα, σε μετοχές. Στενεύει δηλαδή ο δρόμος προς τα ακίνητα και ανοίγει προς τις άλλες μορφές επενδύσεων».
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το νέο think tank του Κασσελάκη για την τεχνολογία
Golden Visa τριών «ταχυτήτων» – Στα 120 τετραγωνικά το ελάχιστο όριο και «κόφτες» για τα Airbnb
Έκθεση Εποπτείας: Αύξηση των κόκκινων δανείων στην Ευρωζώνη το 2023 διαπιστώνει η ΕΚΤ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντουμπάι: Γυναίκα που έκανε live στο σπίτι της κατέγραψε τη στιγμή της ιρανική επίθεσης – Βίντεο σοκ
- Συνολικά 121 τροποποιήσεις των ακτοπλοϊκών δρομολογίων έγιναν για την περίοδο 2026 – 2027
- Eυρωπαϊκό φυσικό αέριο: Εκτίναξη +25% καθώς η κρίση στο Ιράν απειλεί τις παγκόσμιες ροές ενέργειας
- Χρηματιστήριο: Μέχρι 2% πτώση δείχνουν τα ευρωπαϊκά futures, ψυχραιμία από Wall, cryptos και Ασία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.