ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος απέτισε σήμερα φόρο τιμής στην “αποφασιστικότητα και τη δύναμη του ουκρανικού λαού” σε ένα μήνυμα για τον εορτασμό της δεύτερης επετείου της εισβολής της Ρωσίας, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
«Η αποφασιστικότητα και η δύναμη του ουκρανικού λαού συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης, καθώς η απρόκλητη επίθεση στη γη, τις ζωές και τα μέσα διαβίωσής του εισέρχεται σε ένα τρίτο τραγικό έτος», είπε ο βασιλιάς χαιρετίζοντας την υποστήριξη που παρέχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες δυτικές χώρες προς το Κίεβο.
«Παρά τη γιγαντιαία δοκιμασία και τον πόνο που τους προκλήθηκε, οι Ουκρανοί συνεχίζουν να επιδεικνύουν τον ηρωισμό με τον οποίο ο κόσμος τους συνδέει τόσο στενά», πρόσθεσε ο 75χρονος Κάρολος, ο οποίος σπανίως εκφράζεται για διεθνή ζητήματα.
«Αυτή είναι η πραγματική τους αξία, μπροστά σε μια απερίγραπτη επιθετικότητα», πρόσθεσε ο Κάρολος, αναφερόμενος στις συναντήσεις του με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τη σύζυγό του ή με στρατιώτες που έχουν εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Βρίσκομαι ολόψυχα δίπλα σε όλους όσοι επηρεάστηκαν (από τη σύγκρουση) και είναι στις σκέψεις και τις προσευχές μου», πρόσθεσε.
Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες ότι πάσχει από καρκίνο και αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή για άγνωστο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, παράλληλα όμως συνεχίζοντας να εκτελεί κάποιες από τις επίσημες διοικητικές υποχρεώσεις του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη μαζεύουν υπογραφές για αναβολή νέων εκλογών – Θέλω καθαρή λύση, λέει ο Κασσελάκης
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Γιουχαρίσματα από οπαδούς του Κασσελάκη κατά την ομιλία του Γιάννη Ραγκούση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κριστιάνο Ρονάλντο: Ανακοίνωσε το φινάλε του από την Εθνική Πορτογαλίας
- Μητσοτάκης από Καλαμάτα με αιχμές για Τσίπρα: «Σε όσους θέλουν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω, απαντούμε με έργα»
- Eurostat: Εκτινάχθηκε 13,2% ο πληθωρισμός χονδρικής στην Ελλάδα – Στο 11,1% στην Ευρωζώνη
- Alpha bank Investor Day: Το σχέδιο Ψάλτη για διανομές άνω των 4 δισ. και κέρδη 1,4 δισ. ευρώ το 2030
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.