• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη μαζεύουν υπογραφές για αναβολή νέων εκλογών – Θέλω καθαρή λύση, λέει ο Κασσελάκης

    • NewsRoom
    Ο Στέφανος Κασσελάκης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ


    Προσπάθεια να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ μια νέα εσωκομματική εκλογική διαδικασία, η οποία κινδυνεύει να τον οδηγήσει σε νέα διάσπαση και ακόμα μεγαλύτερη εσωστρέφεια, επιχειρούν στελέχη του κόμματος,  με την συλλογή υπογραφών για αναβολή της διαδικασίας.

    Ο σκεπτικισμός των μελών του κόμματος για μια νέα διαδικασία έχει φανεί ήδη από τις ομιλίες συνέδρων χθες και σήμερα, με κάποιους μάλιστα από αυτούς να τονίζουν χαρακτηριστικά πως το κόμμα θα γίνει «ρεντίκολο» με μια νέα προσφυγή στις κάλπες, ζητώντας να αποτραπεί κάτι τέτοιο.

    Με ενδιαφέρον, ωστόσο, αναμένεται η ομιλία στις 19:00 της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία φαίνεται πως θα σηκώσει το γάντι που πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του την Πέμπτη, όταν ζήτησε από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους να του φέρουν αντίπαλο.

    Πάντως, η συλλογή υπογραφών για την αναβολή του συνεδρίου συνεχίζεται, ενώ αρκετοί  και από τους βουλευτές του κόμματος που τοποθετήθηκαν στο συνέδριο ζήτησαν την αναβολή των εκλογών, όπως οι κκ. Όθων Ηλιόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος,  Νίνα Κασιμάτη,  Χαρά Καφαντάρη,  Κυριακή Μάλαμα και Γιάννης Μουζάλας.

    Στο σημείο που συγκεντρώνονται οι υπογραφές εμφανίστηκε και ο Στέφανος Κασσελάκης, με τους παρισταμένους να τον ρωτούν, «Πρόεδρε, θα υπογράψεις;». Ωστόσο ο κ. Κασσελάκης ανταπάντησε, κατά πληροφορίες: «Λυπάμαι δεν μπορώ. Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια».

    Το κείμενο για τη συλλογή υπογραφών:

    Ως ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωρίζοντας

    την ταλαιπωρία και την κούραση που έχουν υποστεί τα μέλη μας από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες και τις αποχωρήσεις μελών μας και

    τη σημαντική εργασία που έχει γίνει για την ανασυγκρότηση των οργανώσεών, η οποία εξελίσσεται με στόχο να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

    Αλλά πάνω από όλα γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μας μπροστά στη μάχη, πραγματική μάχη, των ευρωεκλογών που θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

    Θεωρούμε ότι

    Ο Πρόεδρος και τα Οργανα κάθε βαθμού έχουν την απόλυτη υποχρέωση να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και αποφασιστικά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε εσωστρεφή διαδικασία που θα πλήξει περαιτέρω την αξιοπιστία μας, και, στη συνέχεια, με άνεση χρόνου, να προχωρήσουμε στην αναγκαία οργανωτική και καταστατική αναδιοργάνωση του κόμματος που θα του επιτρέψει να παίξει τον ρόλο που όλες και όλοι θέλουμε για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

    Ως εκ τούτου
    Ζητάμε από το Σώμα του Συνεδρίου να καταψηφίσει οποιαδήποτε διαδικασία για εκλογή Προέδρου.

    Διαβάστε επίσης

    Κώστας Αρβανίτης: «Όποιος θέλει Κεντροαριστερά να πάει στον Ανδρουλάκη» – Έντονος διάλογος με Πέτρο Παππά

    Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Γιουχαρίσματα από οπαδούς του Κασσελάκη κατά την ομιλία του Γιάννη Ραγκούση

    Μητσοτάκης για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Ο γενναίος ουκρανικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται»



    ΣΧΟΛΙΑ