ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες ότι σήμερα ξεκινά επισήμως η επιχείρηση «Ασπίδες», «μια στρατιωτική αμυντική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα».
«Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ξεκίνησαν επτά αποστολές. Στην προηγούμενη θητεία (σ.σ. του προκατόχου μου) δεν χρειάστηκε να ξεκινήσουν τόσες πολλές, νομίζω ήταν μόνο μία. Σε τέσσερα χρόνια χρόνια ξεκινήσαμε επτά, στρατιωτικές και πολιτικές αποστολές» επισήμανε ο κ. Μπορέλ.
Η επιχείρηση «Ασπίδες» τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος έχει στόχο να συνδράμει στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Υπογράμμισε τέλος ότι «πρόκειται για γρήγορη και ισχυρή αντίδραση στην συμπεριφορά των Χούθι, οι οποίοι εξαπολύουν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην περιοχή».
Διαβάστε επίσης
Δεύτερο χτύπημα των Χούτι μέσα σε μια μέρα – Πλοίο με ελληνική σημαία δέχθηκε πυραυλική επίθεση
Μητσοτάκης: Στα 50α γενέθλιά της η ΝΔ δεν θα πάει στην ευρωκάλπη χαλαρά
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 19,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανάλυση CNBC: Αμερικανικό χρέος και sell off στα ομόλογα – Γιατί εκτοξεύονται οι αποδόσεις και τι διακυβεύεται για Fed και Τραμπ
- Ερντογάν φεύγοντας από τις ΗΠΑ: Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε τα F-35, ο Τραμπ είναι θετικός στην προοπτική
- «Άλμα» σχεδόν 6% στο ευρωπαϊκό φυσικό αέριο μετά τις νέες απειλές του Ιράν
- Ευρωαγορές: Απώλειες με το πετρέλαιο να ανεβαίνει στα 107 δολάρια και selloff ομολόγων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.