ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Φινλανδό πρέσβη στη Μόσχα για την απόφαση του Ελσίνκι να κλείσει τέσσερα πολυσύχναστα συνοριακά σημεία διέλευσης με τη Ρωσία, ένα βήμα που η Μόσχα ανέφερε ότι επηρέασε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και στις δύο χώρες.
Η Φινλανδία έκλεισε το Σάββατο τα σημεία διέλευσης σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη ροή αιτούντων άσυλο που το Ελσίνκι υποστηρίζει ότι υποκινείται από τη Μόσχα, έναν ισχυρισμό που η Ρωσία αρνείται.
Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε σήμερα ότι η απόφαση της Φινλανδίας ήταν «βεβιασμένη» και ότι αυτή παραβιάζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και στις δύο πλευρές των συνόρων που μοιράζονται οι δύο χώρες.
Πηγές: Reuters
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Στροφή στις μειώσεις φόρων μετά την υποχώρηση του πληθωρισμού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μάντσεστερ Σίτι – Αρσεναλ: Το ματς που κρίνει τίτλο και αλλάζει ισορροπίες στην Premier League
- Το νέο γήπεδο των 121 εκατ. ευρώ στη Βενετία και αλλάζει το μέλλον της Βενέτσια
- Quest: Πώς κινήθηκαν τα μεγάλα brands Apple-Xiaomi και οι προοπτικές για το 2026
- Αγγελική Φράγκου: Χρειαζόμαστε αξιόπιστους εταίρους όπως οι ιαπωνικές εταιρείες, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να ηγούμαστε
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.