ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για τυπικούς λόγους απορρίφθηκαν από το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι προσφυγές φορέων και κατοίκων της Χίου για τη λειτουργία hot spot στο παλιό εργοστάσιο της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκείου.
Το ΣτΕ δεν ακύρωσε ως αντισυνταγματική και παράνομη την προ ενός έτους υπουργική απόφαση, έτσι νομιμοποιείται η λειτουργία του κέντρου πρώτης υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει 110 τοπικοί φορείς και κάτοικοι της Χίου.
Το Δ’ Τμήμα απέρριψε την αίτηση του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Χίου με το σκεπτικό ότι δεν του παρέχεται η δυνατότητα να ασκήσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, ενώ για τους υπόλοιπους φορείς και κατοίκους η αίτηση απορρίφθηκε καθώς άλλοι είτε κατέθεσαν εκπρόθεσμα είτε καθόλου αποδείξεις που να αποδεικνύει το έννομο συμφέρον τους για την προσφυγή τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πράσινο φως για πλειστηριασμούς έδωσαν οι συμβολαιογράφοι – Στο σφυρί από την Τετάρτη κατοικίες για μεγάλα ποσά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Στην δημοσιότητα νομοσχέδιο για να δίνουμε άδειες για διαστημικές δραστηριότητες. Όλες οι λεπτομέρειες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- CrediaBank: Πώς είδαν οι αναλυτές το νέο σχέδιο που «γιγαντώνει» την τράπεζα
- Βάντεφουλ: Αν η Κύπρος μας χρειαστεί, η Γερμανία θα είναι παρούσα
- «Ξεφάντωμα» στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων καθώς μετριάζεται ο πιστωτικός κίνδυνος – Συναλλαγές πάνω από €21 δισ.
- Χρηματιστήριο: Αντίδραση ελατηρίου στην Πειραιώς με +7%, +6,42% έγραψε η Alpha, 2η μέρα ανόδου η Metlen και +10,8% η Optima
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.