ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να καθυστερεί την προσπάθεια του υπουργού Επικοινωνιών Σλόμο Κάρχι να κλείσει τις δραστηριότητες του Al Jazeera στο Ισραήλ, αναφέρουν οι Times of Israel, το οποίο επικαλείται το Ynet.
Για την ώρα, ο Νετανιάχου δεν έχει φέρει στο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας το αίτημα για την απαγόρευση λειτουργίας, μια κίνηση απαραίτητη για να τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση.
Επιπλέον, το Ynet υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση συνδέεται με τον ρόλο του Κατάρ για την απελευθέρωση των πάνω από 220 ομήρων που κρατούνται στη Γάζα. Υπενθυμίζεται ότι το Al Jazeera είναι ένα κρατικά χρηματοδοτούμενο κανάλι του Κατάρ, όπου και εδρέυει.
Πηγές που σχετίζονται με την υπόθεση διέψευσαν πάντως ότι αυτό ισχύει, λέγοντας ότι το ζήτημα είναι νομικό.
Ο Κάρχι φέρεται να επεδίωξε μια σαρωτική απαγόρευση κατά του καναλιού, αν και ο Γενικός Εισαγγελέας Γκάλι Μπαχαράβ-Μιαρά απαίτησε η κίνηση να έχει προσωρινό χαρακτήρα, να απαιτεί την έγκριση του υπουργού Άμυνας και του υπουργικού συμβουλίου πολέμου καθώς και να υπάρξει άμεση εξέταση του θέματος από τη Δικαιοσύνη.
Διαβάστε επίσης
Σύνοδος Κορυφής: Διαφωνίες στην ΕΕ για το μεσανατολικό
Αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Ιράν βρίσκονται στη Μόσχα για συνομιλίες
Μισέλ: Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται πάντα και παντού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Κατηγορίες κατά ΗΠΑ και Ισραήλ για ανάμειξη στις διαδηλώσεις
- Βουλή: Εγκρίθηκε με την ψήφο 160 βουλευτών το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις
- Πλακιάς κατά Καρυστιανού: «Ό,τι είναι άστεγο πολιτικά, γλείφουν τη Μαρία, μπας και τους πάρει στο κόμμα»
- Το βίντεο του Μητσοτάκη για την κατάσταση στα δημόσια πανεπιστήμια