ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο 3,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον μήνα Σεπτέμβριο, με τον δομικό πληθωρισμό σημείωσε άνοδο 4,1% σε ετήσια βάση και 0,3% σε μηνιαία.
Νωρίτερα το Bloomberg Economics είχε προβλέψει ότι ο γενικός Δείκτης Τιμών θα καταγράψει αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση και 3,6% σε ετήσια.
Για τον δομικό πληθωρισμό, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση και 4,1% σε ετήσια βάση.
Τον Αύγουστο ο γενικός δείκτης είχε αυξηθεί κατά 0,6% σε μηνιαία βάση και κατά 3,7% σε ετήσια βάση.
Τα αποτελέσματα δεν έδειξαν κάποια αντίδραση των traders στα στοιχήματα για νέες αυξήσεις των επιτοκίων, με την επικρατούσα άποψη να είναι ότι η Fed θα συνεχίσει την παύση, ενώ το ενδεχόμενο για μία ακόμη κίνηση παραμένει μικρό για τον Δεκέμβριο.
Τα futures υποχώρησαν ελαφρώς στην είδηση για τον πληθωρισμό.
Διαβάστε επίσης:
Πρακτικά FED: Τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν υψηλά μέχρι να πέσει ο πληθωρισμός
«Κύμα» πτωχεύσεων αμερικανικών κολοσσών – Δυσοίωνο το μέλλον
Μπόστιτς (FED): Δεν χρειάζονται νέες αυξήσεις επιτοκίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επεισόδιο τα ξημερώματα στα Εξάρχεια- Έγιναν 114 προσαγωγές
- Ρωσία: Το λιμάνι Ουστ-Λούγκα, από τα σημαντικότερα σημεία εξαγωγής ρωσικού πετρελαίου, υπέστη ζημιές από επίθεση ουκρανικών drones, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά
- Αλλάζουν όλα στο κληρονομικό: Πλέον θα κληρονομεί και ο σύντροφος χωρίς γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης – Προϋποθέσεις και διαδικασία
- Καιρός: Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό φέρνει θυελλώδεις ανέμους και έντονα φαινόμενα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.