ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε εντατικούς ρυθμούς διενεργείται η προετοιμασία της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.
Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δυο εκτεταμένες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα υπό τον υπουργό Εξωτερικών, παρουσία υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Η πρώτη είχε ως θέμα τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Η δεύτερη αφορούσε στην λεγόμενη «θετική ατζέντα», στη συνεργασία δηλαδή των δύο χωρών σε τομείς όπως η οικονομία, το εμπόριο, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, οι υποδομές και μεταφορές, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.
Διαβάστε επίσης:
Βρούτσης: Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις είναι πρεσβευτής της εξωστρέφειας της Ελλάδας
Νίκος Παππάς: Να σηκώσουμε ένα τεράστιο κύμα συμμετοχής και δημοκρατίας στην παράταξη
Κικίλιας: Κατεπείγουσα επιστολή σε Περιφέρειες και Δήμους για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ν. Παπανδρέου: Το «Σχέδιο Ευρώπη» για την κατάργηση της εξάρτησης από τις τρίτες χώρες στα κρίσιμα φάρμακα
- Η νέα δικαστική διαμάχη για 250 εκατομμύρια που διχάζει ξανά την εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση – Το μυστήριο των μετοχών της Λιβερίας – Αποκάλυψη mononews
- TAG Heuer Carrera Chronograph: Η κομψότητα της ταχύτητας με έμπνευση την έρημο
- Μανώλης Γραφάκος: Στον αέρα 320 οικισμοί μπροστά στη νέα αυστηρότερη ευρωπαϊκή οδηγία για τα αστικά λύματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.