ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, μικρή μείωση σημείωσε στο β’ τρίμηνο ο τζίρος των επιχειρήσεων της ελληνική οικονομίας, κυρίως λόγω της μεγάλης υποχώρησης του τζίρου στον κλάδο της ενέργειας δεδομένης τις ισχυρής πτώσης των τιμών διεθνώς.
Συγκεκριμένα, για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2023 ανήλθε σε 110.519.977 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 1,8% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2022, που είχε ανέλθει σε 112.572.779 χιλ. ευρώ.
Τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2023 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 24,7%.
Τη μικρότερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ενημέρωση και Επικοινωνία, κατά 0,2%, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Εκπαίδευση, κατά 33,2%.
Για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούνιο 2023 ανήλθε σε 32.478.619 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 6% σε σχέση με τον Ιούνιο 2022, που είχε ανέλθει σε 34.562.921 χιλ. ευρώ.
Τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών τον Ιούνιο 2023 σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 24,5%.
Τη μικρότερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δημόσια Διοίκηση και Άμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, κατά 2,1%, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας, κατά 61,7%.
Διαβάστε επίσης:
Κορονοϊός: Εξαπλώνεται η νέα υποπαραλλαγή Eris – Ποια είναι τα συμπτώματα
Στο Μαξίμου τη Δευτέρα οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων
Μενδώνη για κλοπή στο Βρετανικό Μουσείο: Λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βαλεντίνα Μπαρτολίνι: «Η φλόγα σε καλεί να σκεφτείς»
- Γιατί έφτασε κοντά στο… κραχ η μπασκετική Μονακό! Φεύγει ο ζάπλουτος Φεντορίτσεφ, παρεμβαίνει το Πριγκιπάτο
- Νευρικότητα στις αγορές πετρελαίου, καθώς ο Τραμπ «χτίζει» πολεμικό κλίμα εναντίον του Ιράν
- Από τον Νίξον στον Κάρτερ – και στον Τραμπ: Έρχεται η τρίτη κρίση του δολαρίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.