ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ενεργειακές συμφωνίες και ο Κάθετος Διάδρομος στο επίκεντρο του υπουργικού συμβούλιου – Ο ρόλος της Αθήνας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επανέλαβε αναφερόμενος στη σημερινή ευρεία σύσκεψη για την οπαδική βία, ότι “αυτό το «ως εδώ» το οποίο φωνάζουμε ήρθε η ώρα να του δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο”.
Ο πρωθυπουργός προσέθεσε: “Να χτίσουμε πάνω στην πρόοδο η οποία έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι αρκετή όμως. Και γι’ αυτό είμαστε εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον Προέδρο της UEFA, Aleksander Čeferin για τη συμβολή του”.
Όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης “σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε όχι μόνο τους εθνικούς, αλλά και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέτωπο της αποτροπής της βίας και της τιμωρίας όσων ανέχονται, ευνοούν και τελικά διαπράττουν τέτοια περιστατικά βίας” και κατέληξε:
“Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι και θα είναι συνολική.
Το οφείλουμε στη μνήμη του Μιχάλη, στη μνήμη του ‘Αλκη, άλλων θυμάτων, αλλά κυρίως το οφείλουμε και στα εκατομμύρια των φιλάθλων. Των αγνών φιλάθλων που αγαπούν το ποδόσφαιρο, που θέλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο με τα παιδιά τους, με τις οικογένειές τους, για τους οποίους τα σπορ, και ειδικά το ποδόσφαιρο, είναι μια πηγή χαράς, είναι μια πηγή διασκέδασης. Και αυτούς τους στόχους που από κοινού θέσαμε, δεσμευόμαστε ότι θα τους πετύχουμε”.
Τα 4+2 μέτρα Μητσοτάκη
Αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμα και σε αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εάν η οπαδική βία οδηγηθεί στα άκρα, εμφανίζεται η κυβέρνηση, όπως προκύπτει και από ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο πρωθυπουργός «κωδικοποιεί» τα τέσσερα μέτρα άμεσης ισχύος, ενώ παραθέτει και άλλα δύο, που θα εφαρμοστούν, εάν χρειαστεί.

Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε όχι μόνο τους εθνικούς, αλλά και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στο μέτωπο της αποτροπής της βίας και της τιμωρίας όσων ανέχονται, ευνοούν και τελικά διαπράττουν τέτοια περιστατικά βίας. Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι και θα είναι συνολική. pic.twitter.com/fTQrDtzg3R
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) August 16, 2023
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης: Κλείνουν οι λέσχες οπαδών – Στην ΕΛΑΣ ο έλεγχος σε θύρες οργανωμένων
ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Ούτε και σήμερα φάνηκε να αντιλαμβάνεται το φιάσκο του «επιτελικού κράτους»
ΣΥΡΙΖΑ: «Κατώτερος των περιστάσεων ο κ. Μητσοτάκης, διογκώνει το αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπεγράφη η τριμερής ναυπηγική συμφωνία Hanwha-ΟΝΕΧ- Επενδύσεις 1 δισ.- Το επόμενο FSRU θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα
- Χειρουργική αποκατάσταση της ρινικής αναπνοής: Γρήγορη ανάρρωση, χωρίς πόνο
- Λειψυδρία: Τέλος του 2026 ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο «Εύρυτος» άνω των 500 εκατ.
- Ο έκπτωτος πρίγκιπας, ο βασιλιάς θεατής και τα μοντέλα-βάζα: Η εβδομάδα μόδας του Λονδίνου δεν απογοήτευσε
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.