ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης μπουτίκ της στη συνοικία Ginza του Τόκιο εόρτασε ο οίκος Tiffany & Co. με ένα μαγευτικό έργο τέχνης του Άγγλου καλλιτέχνη Damien Hirst.
Το εμπνευσμένο από άνθη σχέδιο αγκαλιάζει την πολυεδρική πρόσοψη της μπουτίκ, ξεκινώντας ως μπλε φόντο στο επίπεδο του δρόμου προτού «ανθίσει» και απλωθεί προς τα πάνω, παίρνοντας το σχήμα πετάλων με μια σαγηνευτική παλέτα ροζ, λευκού, πράσινου και κόκκινου χρώματος.
Σχεδιασμένη από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma and Associates το 1996, η με εμβαδόν 580 τετραγωνικά μέτρα κεντρική μπουτίκ του Tiffany & Co. στην Ginza είναι κατ’ ουσίαν τυλιγμένη με ένα ανακλαστικό κέλυφος που φέρνει στον νου την κοπή πολύτιμων λίθων από τεχνουργούς.

«Το πετράδι ανασηκώνεται ελαφρώς και το φως μπορεί να μπει μέσα από το πίσω μέρος του» γράφει ο Kengo Kuma.
Αυτή η ποιότητα η οποία παραπέμπει σε πετράδι υλοποιείται ως μια σειρά από 292 αλουμινένια και υάλινα πάνελ σαν κηρήθρα που είναι υπό διαφορετικές γωνίες τοποθετημένα στην πρόσοψη.
Η συγκεκριμένη πολυεδρική τεχνική επιτρέπει στο φως να εισχωρήσει και να διαχυθεί όπως θα έκανε αν έπεφτε πάνω σε ένα καλά κομμένο διαμάντι.
Αν και βασικά επικεντρώνεται στην πρόσοψη της μπουτίκ, το έργο του Damien Hirst διεισδύει και στο εσωτερικό ως ένα είδος ταπισερί με μοτίβα ανθέων. Τα εσωτερικά των τριών ορόφων έχουν μεταμορφωθεί, απομακρυνόμενα από την αρχική παλέτα γήινων και σκοτεινότερων χρωμάτων του Kengo Kuma.
Σήμερα, η μπουτίκ αποτελείται από ένα λευκό φόντο με πινελιές από παστέλ ροζ, ξύλο σε ανοιχτό χρώμα και λεπτομέρειες που ακτινοβολούν: κοσμήματα, πολυελαίους, επιτραπέζια φωτιστικά, γυαλί και άλλα.
Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο οίκος Tiffany & Co. ανήρτησε βίντεο, στο οποίο καταγράφεται η εντυπωσιακή εναπόθεση «πάνελ το πάνελ» του έργου του Damien Hirst στην πολυεδρική πρόσοψη που σχεδίασε ο Kengo Kuma.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Ένας αυτοδίδακτος Γκανέζος φωτογράφος για το ημερολόγιο Pirelli!
Francois-Henri Pinault: Από την Gucci στην εξαγορά πρακτορείου ταλέντων με αποτίμηση 7 δισ. δολ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόρα Μπακογιάννη: Είμαι τυχερή, ερωτεύτηκα δύο φορές – Ο Κυριάκος πότε με ακούει, πότε όχι
- Reuters: Πακιστανική πηγή επιβεβαιώνει την πρόοδο ΗΠΑ – Ιράν στις διαπραγματεύσεις – «Βρισκόμαστε κοντά»
- Χρηματιστήριο: Comeback στις 2.300 μονάδες – Πάρτι σε Aegean, Tιτάν, ιστορικά υψηλά για ΒΙΟ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Cener
- Γεωργιάδης: Με το παρόν νομοσχέδιο κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία ενός πιο σύγχρονου συστήματος υγείας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.