ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Safe Bulkers, του εφοπλιστή Πόλυ Β. Χατζηιωάννου, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, πουλά το πλοίο panamax Efrossini, κατασκευής 2012, έναντι 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το ιαπωνικής κατασκευής πλοίο θα παραδοθεί σε άγνωστο ιδιοκτήτη τον προσεχή Ιούνιο και θα ναυλωθεί αμέσως για δέκα έως δεκατέσσερις μήνες με 16.050 δολάρια την ημέρα.
Η εταιρεία με έδρα το Μονακό υπέγραψε επίσης πρόσφατα συμφωνία για την ναυπήγηση ενός kamsarmax, το οποίο θα παραδοθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2025.
Ο πρόεδρος της Safe Bulkers, Λουκάς Μπαρμπαρής, τόνισε ότι η τελευταία κίνηση ήταν μέρος της στρατηγικής της εταιρείας «να πουλήσει επιλεκτικά σχετικά παλαιότερη χωρητικότητα και σταδιακά να την αντικαταστήσει με νέες κατασκευές τελευταίας τεχνολογίας», με στόχο τη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
Η Safe Bulkers, διαθέτει σήμερα στόλο 44 πλοίων, αποτελούμενο από 12 panamax, επτά kamsarmax, 17 post-panamax και οκτώ πλοία capesize μέσης ηλικίας 10,3 ετών και εννέα νεότευκτα που θα παραδοθούν μεταξύ 2023 και 2025.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ράλι στις νοτιοκορεατικές μετοχές με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη – Σε bull market ο Kospi
- Κλειστά σήμερα Λυκαβηττός, Πεδίον του Άρεως και λόφος Φινοπούλου λόγω του κινδύνου για πυρκαγιά
- Goal και Over από τα Κύπελλα Ευρώπης
- Κασσελάκης: Η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά με Τσίπρα και Μητσοτάκη – Ανάγκη για νέα γενιά πολιτικών (βίντεο)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.