ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πλεύρης: «Ανήλικες στοχοποιούνται σε δομές μεταναστών επειδή δεν φοράνε μπούρκα – Έχουμε ανοίξει συζήτηση για απαγόρευσή της» (Βίντεο)
Κατεπείγουσα έρευνα για να εξεταστούν οι συνθήκες με τις οποίες δόθηκε η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, την επόμενη του τραγικού δυστυχήματος ζητήθηκε από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος μίλησε για το θέμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
«Μου βγάζει μια τεράστια υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και αν εμπλέκονται γιατροί και θα τεθούν σε αργία και θα γίνουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αύριο θα πάει ο φάκελος στον εισαγγελέα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πλεύρης, μιλώντας για την υπόθεση του επιθεωρητή, που πήρε αναρρωτική άδεια ενός μήνα, την επόμενη κιόλας μέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη.
Ειδικότερα, ο κύριος Πλεύρης τόνισε ότι «μου έκαναν εντύπωση τα εξής γεγονότα:
-Ότι εμφανίζεται ένας άνθρωπος που εμπλέκεται με ένα δυστύχημα τρομακτικό, ένα 24ωρο μετά το δυστύχημα για να εμφανίσει ότι έχει ένα πρόβλημα υγείας, που με βάση το περιστατικό που είχε γίνει, θα δικαιολογούσε κάποιον να πάρει αναρρωτική.
-Βρίσκεται ένας διευθυντής ο οποίος δεν είναι να κάνει εκείνη τη στιγμή υπηρεσία στο ιατρείο του και επειδή γνωρίζει το περιστατικό, γνωματεύει προς αυτή την κατεύθυνση.
-Δεν προκύπτει να έχει γίνει καμία διαγνωστική εξέταση που να δικαιολογεί ότι τα ευρήματα έχουν αποτυπωθεί και διαγνωστικά.
-Οπωσδήποτε μπαίνω σε έναν πειρασμό ότι ο διευθυντής είναι υποψήφιος ενός πολιτικού κόμματος που είναι συνδικαλιστής ο συγκεκριμένος που πάει να πάρει την αναρρωτική, άρα αυτά σε κάνουν να ψάξεις περισσότερο την υπόθεση.
-Και τελικά δίνεται μια αναρρωτική 30 ημερών ενώ συνήθως οι άδειες αρχικά είναι λίγων ημερών και γίνεται επανεξέταση».
«Ο διευθυντής, εγώ δε θα το έλεγα, αλλά ο ίδιος βγήκε και έκανε δήλωση στην ΕΡΤ και προκύπτει η ταυτότητά του. Από την ταυτότητά του προκύπτει ότι είναι και υποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης. «Δεν έχει γράψει αυτός την άδεια, προκύπτει ότι έχει κάνει την εξέταση» υπογράμμισε ο υπουργός.
Παράλληλα, ο κύριος Πλεύρης τόνισε ότι όταν πήγε ο επιθεωρητής να δηλώσει το πρόβλημα υγείας του, «ήταν γνωστό ότι έχει γίνει ένα μοιραίο δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς. Άρα δεν γίνεται μια γνωμάτευση σε ουδέτερο χρόνο. Αν την έχουν δώσει χωρίς να κάνουν καμία εξέταση, θα λογοδοτήσουν γιατί αυτό ενέχει μια τρομακτική ηθική απαξία να δίνεται μια βεβαίωση σε έναν άνθρωπο, αν αυτή δεν έχει δοθεί με τους ιατρικούς κανόνες, ενώ θρηνούμε δεκάδες ανθρώπους».
Διαβάστε επίσης
Πλεύρης: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική στον προϊστάμενο του σταθμάρχη
Ωρωπός: Σε αργία με απόφαση Πλεύρη ο ένας υπάλληλος για το περιστατικό με την ηλικιωμένη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- FT: Η Microsoft σκέφτεται να κινηθεί νομικά κατά των Amazon και OpenAI για παραβίαση συμφωνίας $50 δισ.
- Αραγτσί για Λαριτζανί: Το κύμα των παγκόσμιων επιπτώσεων μόλις ξεκίνησε
- Φοροαπαλλαγή για κενά ακίνητα: Οι κρίσιμες προϋποθέσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες – Τι ισχύει για Airbnb
- Κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μετά τον θάνατο Λαριτζανί: Σήμερα η κηδεία του «de facto» ηγέτη του Ιράν που υπόσχεται εκδίκηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.