ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπό ελληνική σημαία στόλος μειώθηκε κατά 6 πλοία, όμως τα φορτηγά πλοία μειώθηκαν κατά 19 πλοία και κατά 13 δεξαμενόπλοια στους δώδεκα μήνες του προηγούμενου έτους 2022. Ωστόσο, αυξήθηκε κατά 23 επιβατηγά πλοία και κατά 3 στην κατηγορία διάφορα πλοία.
Τον Δεκέμβριο του 2022 ήταν γραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο 1.825 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 38.231.690 κόρων και υπήρχαν 371 φορτηγά πλοία, 432 δεξαμενόπλοια, 753 επιβατηγά πλοία και 269 διάφορα πλοία.
Στο τέλος του 2021 ο στόλος αριθμούσε 1.831 πλοία και είχε 390 φορτηγά πλοία, 445 δεξαμενόπλοια, 730 επιβατηγά και 266 διάφορα πλοία. Η συνολική χωρητικότητα ήταν 39.326.127 κόρους.
Με άλλα λόγια τα ποντοπόρα πλοία ανέρχονταν στις 31 Δεκεμβρίου 2022 σε 803 πλοία και η μείωση σε χωρητικότητα ήταν 1.094.437 κόρους.
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) γνωστοποίησε τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Δεκέμβριο 2022. Ειδικότερα:
Η Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου τον μήνα Δεκέμβριο 2022, σε σύγκριση με την αντίστοιχη Δύναμη του Δεκεμβρίου 2021, παρουσίασε μείωση κατά 0,3%. Μείωση κατά 0,1% σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 προς το 2020.
Η Ολική Χωρητικότητα του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, παρουσίασε μείωση κατά 2,8% τον μήνα Δεκέμβριο 2022 σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα Δεκεμβρίου 2021. Μείωση κατά 2,7% σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 προς το 2020.
Επισημαίνεται ότι η Μάλτα είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη της Ευρώπης με 1.992 πλοία και 82,2 εκατομμύρια τόνους.
Δείτε ΕΔΩ τη δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου
Διαβάστε επίσης:
Βασίλης Μπακολίτσας: Τρία νεότευκτα bulkers για τον στόλο της Sea Pioneer
Μελίνα Τραυλού (ΕΕΕ): Υπέρ της απομάκρυνσης 331 ναυτικών και 62 πλοίων από τα λιμάνια της Ουκρανίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ά. Γεωργιάδης στο Mononews: Οι νοσηλευτές η πρώτη προτεραιότητα για το 2026, τι είπε για το clawback
- Η ώρα του ΚΜ για το Σύνταγμα, τι δείχνουν τα focus του Μαξίμου, το ευχαριστώ στον Παπασταύρου, το αντάμωμα των πρώην και τι άλλαξε στα τρένα
- Τι συμβαίνει με 3Ε και RealCons, το Βατερλό και τα χάπια του Βακάκη, το placement της ΕΥΔΑΠ και o άμπαλος Σαχίνης, το deal των ΕΑΣ, οι σίγουροι του ανασχηματισμού, η ξεκούραση του Παπασταύρου, το κάλεσμα του Τσουκαρίδη και το πάρτι του Τρύφωνος
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό μήνυμα για την Συνταγματική Αναθεώρηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.