• Ναυτιλία

    Μελίνα Τραυλού (ΕΕΕ): Υπέρ της απομάκρυνσης 331 ναυτικών και 62 πλοίων από τα λιμάνια της Ουκρανίας

    Η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

    Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών


    Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και η πρόεδρος της, Μελίνα Τραυλού, «συνυπογράφει την επιστολή του ICS προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για την άμεση και ασφαλή απομάκρυνση των 300+ ναυτικών και των 60+ πλοίων, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε λιμάνια της Ουκρανίας, εδώ και 12 μήνες».

    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα υπάρχουν 331 ναυτικοί και 62 πλοία που παραμένουν παγιδευμένοι σε ουκρανικά λιμάνια λόγω της πολεμικής σύγκρουσης της με τη Ρωσία.

    Το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο, με επιστολή του προς τον ΟΗΕ επισημαίνει:

    «Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη και στη διπλωματική σας επιρροή, να αντιμετωπίσετε αυτό το θέμα επειγόντως και να απομακρύνει όλους τους εναπομείναντες ναυτικούς και πλοία. Οι ναυτικοί μας είναι η καρδιά του κλάδου μας και δεν μπορούν να ξεχαστούν. Εδώ και 12 μήνες έχουν παγιδευτεί σε μια κρίση πολύ πέρα από τον έλεγχό τους. Απλώς επειδή κάνουν τη δουλειά τους δεν μπορεί να κινδυνεύει η ζωή τους.

    Αναγνωρίζουμε ότι ο ΟΗΕ μεσολάβησε με επιτυχία με την Τουρκία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Αυτό επέτρεψε την ασφαλή διέλευση αποστολών σιτηρών και λιπασμάτων από την Ουκρανία σε πληθυσμούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και περιόρισε τις τιμές των τροφίμων από το να βγουν εκτός ελέγχου. Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε τη συνεχή επιτυχία της Πρωτοβουλίας για τα σιτάρια της Μαύρης Θάλασσας, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της ζωής αθώων ναυτικών. Πρέπει να ληφθούν μέτρα τώρα».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ