ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η νέα επενδυτική τράπεζα Credicom είναι γεγονός και έχει στο τιμόνι τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο. Ο γνωστός τραπεζίτης ανέλαβε από τις 21 Φεβρουαρίου, ενώ στο πλευρό του έχει την επίσης έμπειρη σε τραπεζικά θέματα -και δη των κόκκινων δανείων- κα Αναστασία Σακελλαρίου.
Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι Αμερικανοί εκπρόσωποι του fund Atlas, το οποίο έχει δεσμευθεί ότι θα συμμετάσχει με ποσό τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ, στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Credicom. Παράλληλα κ. Θωμόπουλος έχει ξεκινήσει τις επαφές στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με υποψήφιους επενδυτές με στόχο να συγκεντρώσει 300 εκατομμύρια ευρώ.
Η Credicom εδρεύει στη Λεωφόρο Συγγρού 189 και θα εστιάσει στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων με έμφαση στις αναδιαρθρώσεις. Ενώ μετά το καλοκαίρι και αφού ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο η τράπεζα να αποκτήσει δίκτυο υποκαταστημάτων.
Το κομμάτι της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων –και δη των επιχειρηματικών- καθώς κρύβει κρυμμένες υπεραξίες έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών. Σήμερα στη χώρα μας τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα υπερβαίνουν τα 110 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 42δις ευρώ είναι «κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Μάλιστα –σύμφωνα με μελέτη της ΤτΕ- οι έξι στις δέκα επιχειρήσεις που έχουν καθυστερούμενες οφειλές μπορούν μέσα από τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης –και της κεφαλαιακής ενίσχυσης- να καταστούν και πάλι βιώσιμες.
Σημειώνουμε ότι η Atlas Merchant Capital είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής στον χρηματοικονομικό κλάδο, με παρουσία σε 8 τράπεζες διεθνώς, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Monte Dei Paschi στην Ιταλία, αλλά και για την απόκτηση της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: Φόβοι για μη επίτευξη των στόχων του α’ τριμήνου. Τι προβληματίζει τους τραπεζίτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Αποχωρoύν Λεκκάκος, Ταμβακάκης, Απαλαγάκη
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Τράπεζα Κύπρου μπαίνει για πρώτη φορά στην αγορά των ναυτιλιακών δανείων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Kavita Patel (Roche): Η καινοτομία σε «σημείο θραύσης» – Η επιστροφή του 76% των εσόδων κάνει το περιβάλλον ασφυκτικό
- Κωνσταντίνος Κροντηράς: Το οινοποιείο στην Αργεντινή και στο Μαρούσι και η Roxana Shipping με τα 12 πλοία
- Τσαβδαρίδης (υφ. Ανάπτυξης) στο mononews: Το σχέδιό μας για τις επιπτώσεις του πολέμου – Τι θα κάνουμε με φόρο στα καύσιμα και στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων
- Maison Valentino: Η σύγκρουση Απόλλωνα και Διονύσου στο πεδίο του μπαρόκ δίνει πνοή στη νέα συλλογή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.