ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας προέτρεψε σήμερα τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ να ασχοληθεί σοβαρά με το Παλαιστινιακό με στόχο την επίλυσή του.
Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ είπε ότι ορισμένα μηνύματα που στέλνουν ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα συνειδητοποιήσει πως η επίλυση της σύγκρουσης είναι προς το συμφέρον τόσο του Ισραήλ όσο και της ευρύτερης περιοχής.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δεσμευτεί να επιδιώξει τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, μετά τις αποκαλούμενες «Συμφωνίες του Αβραάμ» με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.
Ωστόσο, το Ριάντ έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να κάνει το αποφασιστικό βήμα αν δεν έχει προηγηθεί η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Σαουδική Αραβία: Σταθερές οι εξαγωγές πετρελαίου τον Δεκέμβριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιερουσαλήμ: Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους – Τραυματίας παραγωγός του CNN
- Κεφαλογιάννης για αντιπυρική περίοδο: Ο καθαρισμός οικοπέδων είναι ένα από τα βασικά εργαλεία πρόληψης
- Καρδίτσα: Άγριο έγκλημα τραγουδιστή, προσήχθη ο ιδιοκτήτης του σπιτιού
- Metlen: Ψηλά θέτουν τον πήχη Berenberg και Pantelakis-Το «σοκ» του 2025 είναι πίσω μας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.