• Ενέργεια

    Σαουδική Αραβία: Σταθερές οι εξαγωγές πετρελαίου τον Δεκέμβριο

    • NewsRoom

    Saudi Aramco


    Η Σαουδική Αραβία διατήρησε σταθερές τις εξαγωγές πετρελαίου τον Δεκέμβριο, σε εφαρμογή της συμφωνίας του OPEC+ για την σταθεροποίηση των τιμών του αργού, αναφέρει το Bloomberg.

    Το Ριάντ απέστειλε περίπου 7,21 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Δεκέμβριο, αμετάβλητα από τα επίπεδα του Νοεμβρίου, ανέφερε αξιωματούχος του βασιλείου που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. Το Βασίλειο παρήγαγε ακριβώς κάτω από τον στόχο του ΟΠΕΚ+ για 10,48 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

    Ο OPEC + – ανακοίνωσαν σημαντικές περικοπές της παραγωγής στα τέλη του περασμένου έτους σε ένα επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον.

    Ενώ η απόφαση προκάλεσε αρχικά επικρίσεις από τον Λευκό Οίκο, οι περιορισμοί βοήθησαν στην εξισορρόπηση των τιμών εν μέσω φόβων για ύφεση στις ΗΠΑ και άνισου οικονομικού ανοίγματος στην Κίνα. Τις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης του τρέχοντος έτους, οι τιμές του πετρελαίου παρουσίασαν περαιτέρω αδυναμία, με τον παγκόσμιο δείκτη αναφοράς Brent να διολισθαίνει 4% την Τετάρτη κάτω από τα 79 δολάρια το βαρέλι.

    Μια επιτροπή παρακολούθησης που αποτελείται από βασικά μέλη του ΟΠΕΚ+ πρόκειται να πραγματοποιήσει συνάντηση την 1η Φεβρουαρίου.

    Τo Bloomberg, παρακολουθώντας τις πορείες των τάνκερ, παρατήρησε παρόμοια μεγέθη για τις εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας τον Δεκέμβριο, με μέσο όρο 7,25 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για τον μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Πετρέλαιο: Υποχωρεί ξανά άνω του 4% λόγω Κίνας



    ΣΧΟΛΙΑ