• Cryptocurrencies

    Ζοφερή πρόβλεψη από τον Mark Mobius: Βλέπει το Bitcoin στα 10.000 δολάρια

    • Bloomberg
    Ο βετεράνος διαχειριστής κεφαλαίων Mark Mobius

    Ο βετεράνος διαχειριστής κεφαλαίων Mark Mobius


    Ο συνιδρυτής της Mobius Capital Partners LLP, Mark Mobius, είπε σε συνέντευξή του στη Σιγκαπούρη ότι ο επόμενος στόχος για το Bitcoin είναι τα 10.000 δολάρια.

    Πρόσθεσε ότι δεν θα επένδυε τα δικά του μετρητά ή χρήματα πελατών σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία καθώς «είναι πολύ επικίνδυνο».

    Ωστόσο, υποστήριξε ότι «η αγορά crypto είναι εδώ για να μείνει καθώς υπάρχουν αρκετοί επενδυτές που εξακολουθούν να πιστεύουν σε αυτό».

    Ο Mobius, ο οποίος πέρασε περισσότερες από τρεις δεκαετίες στην Franklin Templeton Investments, δήλωσε: «Είναι εκπληκτικό το πώς έχουν ανέβει οι τιμές του Bitcoin» παρά την πτώση του FTX.

    Some forecasters think Bitcoin may sink back to levels prevailing prior to bull run
    Ορισμένοι πιστεύουν ότι το Bitcoin μπορεί να υποχωρήσει ξανά στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την ανοδική του πορεία

    Η χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX του Sam Bankman-Fried και της θυγατρικής Alameda Research κρέμονται πάνω από την αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σαν δαμόκλειος σπάθη. Υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να επηρεαστούν περισσότερες εταιρείες του κλάδου.

    Ορισμένοι σχολιαστές της αγοράς crypto διατυπώνουν εκτιμήσεις για 10.000 δολάρια, που σημαίνει την επιστροφή του Bitcoin στα επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά το 2020, πριν ξεκινήσει το ξέφρενο ράλι και καταγράψει το ρεκόρ των 69.000 δολαρίων, τον περασμένο Νοέμβριο.

    Τα δεδομένα των options από το Deribit.com δείχνουν έναν υψηλό αριθμό εκκρεμών συμβολαίων πώλησης Bitcoin σε τιμή εξάσκησης 10.000 δολάρια για τη λήξη του τέλους Δεκεμβρίου. Η συγκέντρωση των options υποδηλώνει ότι οι επενδυτές παραγώγων αναμένουν ότι αυτό το επίπεδο μπορεί να δοκιμαστεί.

    Το Bitcoin υποχώρησε τη Δευτέρα μέχρι και 3,2%, περίπου στα 16.200 δολάρια. Τα άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, από το Ether έως το meme token Dogecoin κατέγραφαν επίσης απώλειες.

    Ο δείκτης με τα 100 κορυφαία νομίσματα έχει υποχωρήσει περίπου 65% φέτος.

    Διαβάστε ακόμη:

    Εφιαλτικό σενάριο: Στο 9% τα επιτόκια λέει ο Μόμπιους, βουτιά 20% στη Wall Street βλέπει ο Ντάλιο

    Changpeng “CZ” Zhao: Μειωμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών για το ταμείο διάσωσης του σωτήρα των crypto



    ΣΧΟΛΙΑ