ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας από τους δύο πυραύλους κρούζ, που καταρρίφθηκαν στις 17 Νοεμβρίου πάνω από το Κίεβο ήταν εξοπλισμένος με ομοίωμα πυρηνικής κεφαλής, γράφει ο ουκρανικός ιστότοπος Defense Express επικαλούμενος δικές του πηγές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, επρόκειτο για πύραυλο κρούζ τύπου Χ-55, η πυρηνική κεφαλή του οποίου είχε «ξεβιδωθεί» και αντικατασταθεί με ένα άδειο «ομοίωμα».
Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ο πύραυλος Χ-55 από το «πυρηνικό οπλοστάσιο» μπορεί να υποδηλώνει ότι η Ρωσία έχει ένα κρίσιμα χαμηλό απόθεμα πυραύλων κρουζ, επισημαίνει το δημοσίευμα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, DW (ρωσική υπηρεσία)
Διαβάστε επίσης:
Στην Κίνα κάλεσε ο Σι Τζινπίνγκ τον Μπόριτς το 2023
Λευκορωσία: Ο πρόεδρος Λουκασένκο κοροϊδεύει την αποχώρηση των McDonald’s από τη χώρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Εχουμε πλήξει πάνω από 7.000 στόχους στο Ιράν – Καταστρέψαμε τα πάντα στο νησί Χαργκ εκτός από εκεί που φεύγουν οι αγωγοί (live)
- Y/KNOT Invest: Αναβλήθηκε η έκτακτη ΓΣ της 16ης Μαρτίου 2026
- Παπασταύρου στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε.: Η Ευρώπη πάντοτε έκανε το αναγκαίο βήμα σε περιόδους κρίσης
- Σκάφος της Frontex βούλιαξε στο Καστελόριζο – Δύο ελαφρά τραυματίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.