ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η μονομερής ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο τμήμα τής Κύπρου έχει τελεσίδικα καταδικασθεί από τις Αποφάσεις 541/1983 και 550/1984 του ΣΑ/ΗΕ, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για την 39η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο.
«Η απαράδεκτη αξίωση της Τουρκίας για λύση ”δύο κρατών” υπονομεύει κάθε προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των Αποφάσεων του ΣΑ/ΗΕ», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:
«Τριάντα εννέα χρόνια μετά την παράνομη και καταδικασθείσα ανακήρυξη του ψευδοκράτους, κανένα κράτος δεν αποδέχεται και δεν αναγνωρίζει καμιά νομική ή διεθνή υπόσταση της οντότητας αυτής».
«Τούτο επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, κατά την οποία η Τουρκία αναγκάστηκε να αποδεχθεί την υποβάθμιση της συμμετοχής του ψευδοκράτους στον εν λόγω Οργανισμό υπό την ιδιότητα της ”οντότητας”, αναφέρει.
«Στόχος μας είναι η επίτευξη συμπεφωνημένης λύσης, επί τη βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου», καταλήγει.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
COP27: Ξεκινούν οι συνομιλίες για το πρώτο προσχέδιο μιας συμφωνίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκη Παπαθεοχάρη: Δίπλα στη θάλασσα… από τη θάλασσα
- Ευτύχης Βασιλάκης: Κεφαλαιοποίηση στα όρια του 1 δισ. ευρώ και το ξεχασμένο «buy back»…
- Η σφαγή των αμνών, ο super Κόκκαλης και το ράλι της Intralot, τα νέα πλοία του Νίκου Βαρδινογιάννη, ποιος εφοπλιστής είπε «είμαι χαζός», ο νταλαβεριτζής manager σε νέες περιπέτειες και το κάλεσμα του Αποστολόπουλου
- Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήσεις μισθών, έλλειψη προσωπικού οδηγούν σε αύξηση κόστους για τις επιχειρήσεις
