• media Sonia gif

    Media

    Γιατί ο Κουβαράς είναι στο 0,7%, ο Καλημέρης και η τελευταία του ευκαιρία, η glam Εύη Κουτσαυτάκη και το γκελ του Νίκου Χατζηνικολάου

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Γιώργος Κουβαράς: Στο 0,7% και ακόμα αναλύει 

    Να λένε την εκπομπή σου στην ΕΡΤ «Στο Κέντρο», να αποτελείς επιλογή του ίδιου του προέδρου Κωνσταντίνου Ζούλα, να καλείς την περασμένη Τρίτη 8/11 τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για το hot θέμα των παρακολουθήσεων και να κάνεις 0,7% τηλεθέαση, δηλαδή να σε βλέπουν 70.000 τηλεθεατές από το κανάλι της ΕΡΤ δύο τινά συμβαίνουν: είτε η εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά δεν κάνει το γκελ που θα περίμενε κανείς στο κοινό (Λόγω των καλεσμένων; Εξαιτίας του ότι ο τηλεθεατής έχει εθιστεί σε πιο νευρικές καταστάσεις που υπηρετούν τα ιδιωτικά κανάλια;) είτε η εκπομπή είναι σχεδιασμένη για ένα παράδοξo μείγμα μιας «ελίτ» η οποία προφανώς φτάνει και περισσεύει για τη διοίκηση της ΕΡΤ.

    Και πράγματι στα μεγάλα γραφεία του Ραδιομεγάρου επικρατεί ευφορία τόσο για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων -που κυμαίνονται από το χαμηλό 2,7% έως και το 3,5% κατατάσσοντας το προϊόν των ειδήσεων κάτω και από το τελευταίο OPEN- όσο και από τις εκπομπές «Στο Κέντρο» και «Ανάλυσέ το».

    Ο Ζούλας και οι φίλοι του…

    Ο Τζώνη στον καθρέπτη…

    Με σηκωμένα τα μανίκια, δουλεύει στην Αττική οδό, στα γραφεία στα οποία στεγαζόταν ο Alpha και σήμερα εδρεύει η Barking Well Media, ο Τζώνη Καλημέρης, προβεβλημένο διοικητικό στέλεχος μεγάλων ιδιωτικών καναλιών, αλλά και της δημόσιας τηλεόρασης.

    Με την ιδιότητα του Συμβούλου Διοίκησης στην εταιρεία του Νίκου Κοκλώνη προτείνει new business όπως τη δημιουργία  θεματικού τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας έχοντας στενό του συνεργάτη τον πρώην διευθυντή προγράμματος του Mega, Πέτρο Μπούτο.

    Είναι η τελευταία του ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει…

    Παράλληλα εισηγείται και την αγορά δικαιωμάτων sites με τη «σφραγίδα» ξένων μηντιακών οίκων.

    Η Barking Well Media απέκτησε πρόσφατα τα δικαιώματα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Daily Mirror ενώ σε δεύτερο χρόνο και αν όλα πάνε καλά, είναι πιθανόν να στηθεί και η ελληνική έκδοση της βρετανικής tabloid εφημερίδας της εταιρείας Reach plc. που διαχειρίζεται μια  σειρά μεγάλων τίτλων στη Μεγάλη Βρετανία (Daily Mirror, Daily Express, Daily Star, Daily Record, Sunday People και περιοδικό OK!).

    Όλα έτοιμα για το Action 24

    Ο κύβος ερρίφθη! Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα το νέο Action 24 υπό την εταιρεία Greenhill Investments Limited των Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμένακη και Αλέξανδρου Εξάρχου.

    Το νέο Action 24 με επικεφαλής τον Γιάννη Σαραντάκο μπαίνει στην ουσία στον «προθάλαμο» για τη διεκδίκηση της 7ης άδειας καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας. Άμεσα ενεργοποιείται και το site flash.gr υπό τον Γιώργο Καραμέρο.

    Ο Στράτος  Μπαλής επίσης σε επιτελικό ρόλο, ενώ ο Βασίλης Τσεκούρας (συνεργάτης επίσης του Mononews) θα πει  το πρώτο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21/11, με ΤΗΝ  Ανδριάνα Ζαρακέλη σε ρόλο σχολιαστριας.

    Στο σχήμα θα συμμετέχουν οι Νίκος Υποφάντης, Ελένη Καλογεροπούλου  και Γιώργος Κακούσης.

    Στη συνέχεια στο πρόγραμμα του σταθμού θα ενταχθούν ενημερωτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ και περισσότερο ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

    Πλήρες πακέτο για την «Απογευματινή» του Γιάννη Κουρτάκη

    Μέσα στο Δεκέμβριο στην καλύτερη περίπτωση θα κάνει come back η νεοφιλελεύθερων διαθέσεων εφημερίδα «Απογευματινή» μετά από 12 ολόκληρα χρόνια απουσίας του τίτλου από το περίπτερο.

    Στα σχέδια του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη είναι και  η ενεργοποίηση του ομώνυμου site αλλά και η κυκλοφορία, πέραν της «Απογευματινής» τις καθημερινές, μιας εμπλουτισμένης version Σάββατα και Κυριακές που θα προτάσσουν στον τίτλο «Σαββατιάτικη» και «Κυριακάτικη» (Απογευματινή), αντίστοιχα. Έδρα της εφημερίδας θα είναι τα γραφεία στη λεωφόρο Συγγρού που στεγάζουν σήμερα τα «Παραπολιτικά».

    Στο μυαλό του Γιάννη Βαρδινογιάννη

    Άρωμα απεξάρτησης του Ραδιοφώνου Alpha από τον ομώνυμο τηλεοπτικό του αδελφό (Alpha TV) το 50% του οποίου πουλήθηκε πρόσφατα από τη ΜΕDIAMAX HOLDINGS LIMITED, θυγατρική της Motor Oil,  στην εταιρεία PRIMOS MEDIA S.a.r.l. με έδρα το Λουξεμβούργο.

    Πρόσφατα τα διοικητικά στελέχη των εταιρειών που χειρίζονται τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό «βραχίονα» της εταιρείας, πήραν το «πράσινο φως» από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη προκειμένου να  κατοχυρώσουν δύο διαφορετικούς πλην ομόηχους νέους ραδιοφωνικούς τίτλους στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας:

    Ο πρώτος τίτλος είναι το Talk Radio που ανήκει πλέον στην εταιρεία της τηλεόρασης και ο δεύτερος το Tok Radio που ανήκει σε εκείνη του ραδιοφώνου.

    Βεβαίως ο Alpha 98.9 παραμένει προσώρας το ενημερωτικό ραδιόφωνο του ομίλου Βαρδινογιάννη ωστόσο δρομολογούνται αλλαγές στο επόμενο διάστημα προκειμένου να καταστεί ο σταθμός πιο λαϊκός και φιλικός με τον πολύ κόσμο στα πρότυπα του mainstream ενημερωτικού αμερικανικού ραδιοφώνου με πολλές εκπομπές εκλαΐκευσης των γεγονότων.

    Μαρινάκης προς Παναγιωτάκη: Υou got the ΟΝΕ

    Σε έμπιστα χέρια αφήνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης του 100% της Άλτερ Έγκο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε. το ONE TV που περιήλθε στον Διονύση Παναγιωτάκη.

    Ο περιφερειακός σταθμός που εκπέμπει και από τη Digea έχοντας βρει μια θέση στο τηλεκοντρόλ του τηλεθεατή, συνεχίζει να συνεργάζεται με τον όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη, προβάλλοντας ως επί το πλείστον προγράμματα από το αρχείο του Mega.

    Σύμφωνα με τον Διονύση Παναγιωτάκη, το επίσημο επαναλανσάρισμα του One Channel θα γίνει τον Ιανουάριο του 2023 ενώ αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η στελέχωση του καναλιού με πρώτη μεταγραφή αυτή του Γιάννη Πολίτη που θα παρουσιάζει καθημερινή εκπομπή 11-1 κάθε βράδυ από τις αρχές Ιανουαρίου ενώ παράλληλα θα σχολιάζει τα τεκταινόμενα στο δελτίο ειδήσεων με την Μάιρα Μπάρμπα στις 9 μ.μ. Ο σταθμός αναμένεται να ανανεώσει άμεσα τον εξοπλισμό του προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα της εκπομπής.

    Το «άστρο» του Μιχάλη Τσαμάζ

    Σε σταθερά λαμπερή τροχιά βρίσκεται το άστρο του Μιχάλη Τσαμάζ.

    Πολύ σύντομα η Cosmote θα ανακοινώσει κάτι πολύ σημαντικό, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των συνδρομητών της σημείωσε αύξηση 7,3% αγγίζοντας τις 644.000 κατά το γ΄ τρίμηνο του 2022.

    Η επίδοση επιτυγχάνεται παρά τις ανταγωνιστικές προκλήσεις και την εκτεταμένη πειρατεία, ενώ στα «συν» ότι η εταιρεία ανανέωσε τα δικαιώματα μετάδοσης του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.

    The Platform: powered by Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου και Αλέξη Καρακατσάνη

    Στην Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου της Frontstage (En Lefko 87,7, Hit 88,9, Red 96,3, Kids Radio 88, 6 και Μελωδία) και στον Αλέξη Καρακατσάνη, Group Program Manager του Antenna Music πιστώνεται η ιδέα της σύστασης της «Ραδιοφωνική Πλατφόρμα ΑΕ» στην οποία συμμετέχουν τα σημαντικότερα ραδιόφωνα της Αττικής.

    To μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 44.000 ευρώ και το πρώτο ΔΣ της εταιρείας αποτελούν οι  Αλέξανδρος Καρακατσάνης (Πρόεδρος) και οι Βασίλης Μαχαίρας, Δημήτρης Κωνσταντέλλος και Μαρία Κωστοπούλου (μέλη).

    Σκοπός της Εταιρείας, η ανάπτυξη και η παροχή υπηρεσιών μετάδοσης ήχου ή/και ήχου εικόνας , ραδιοφωνικών προγραμμάτων και εικονορροών μέσω διαδικτύου, με την μέθοδο live streaming ή οποιουδήποτε άλλου μέσου, τεχνολογίας ή μεθόδου, η δημιουργία και η εγκατάσταση διαδικτυακής πλατφόρμας για τη μετάδοση ηχητικού ή/και οπτικοακουστικού υλικού και περιεχομένου, η ανάρτηση και η καταχώρηση κάθε είδους οπτικού, ηχητικού ή/και οπτικοακουστικού υλικού, με ενημερωτικό ή ψυχαγωγικό περιεχόμενο, η παροχή ραδιοφωνικών υπηρεσιών, με κάθε τεχνολογία, μέθοδο ή μέσο, ιδίως μέσω διαδικτύου, κ.α.

    Η survivor Εύη Κουτσαυτάκη θέλει glam για τις γιορτές

    Την 8η Ιανουαρίου έχει δώσει η διευθύνουσα σύμβουλος του ΣΚΑΙ Εύη Κουτσαυτάκη ως ημερομηνία πρεμιέρας του φετινού Survivor All Star της Acun Medya.

    Επίσης, ο ΣΚΑΪ ετοιμάζει πυρετωδώς δύο εορταστικά show, παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με παρουσιαστές τον Γιώργο Λιανό και πιθανότατα τη Φαίη Σκορδά, αντίστοιχα. Τα γυρίσματα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10/12 για να αξιοποιηθούν και εμπορικά.

    Τι κοινό έχουν Λιάγκας και Κουτσελίνη;

    Με χαλαρά αντανακλαστικά 27 ημερών θυμήθηκε το ΕΣΡ να καλέσει σε ακρόαση τον εκπομπάρχη του ΑΝΤ1, Γιώργο Λιάγκα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο κάλυψης της υπόθεσης του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό.

    Ο  ΑΝΤ1  καλείται να δώσει εξηγήσεις για το «Πρωινό» που παρουσιάζει ο Γιώργος Λιάγκας, και ειδικότερα για το επίμαχο επεισόδιο  της  19ης Οκτωβρίου, στο οποίο μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής της εκπομπής  δήλωσε πως είχε  στην κατοχή του οπτικοακουστικό υλικό από τον βιασμό της ανήλικης. Το ΕΣΡ αρνήθηκε σε πρώτο χρόνο να εξετάσει την υπόθεση παρά την σοβαρή αυτή δήλωση, την οποία αναίρεσε την επόμενη ημέρα ο δημοσιογράφος.

    Πιο συγκεκριμένα το ΕΣΡ εγκαλεί τον Γιώργο Λιάγκα για «προβολή στοιχείων που οδηγούν στην ταυτοποίηση θύματος εγκλήματος κατά γενετήσιας ελευθερίας», «προσβολή προσώπου», «ποιότητα προγράμματος» και «δημοσιοποίηση στοιχείων ποινικής προδικασίας».

    Το Star καλείται σε ακρόαση για την  εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για  τα επεισόδια της εκπομπής που προβλήθηκαν στις 13, 14 και 17 Οκτωβρίου 2022. Η εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη καλείται να δώσει εξηγήσεις για «ποιοτική στάθμη προγράμματος», «προστασία ανηλίκων τηλεθεατών», «δημοσιοποίηση στοιχείων που οδηγούσε σε αποκάλυψη ταυτότητας ανήλικου θύματος εγκλήματος κατά γενετήσιας ελευθερίας», «ποινική προδικασία» και «προσβολή προσωπικότητας ανηλίκου».

    Ωστόσο το Star εξετάζεται και για άλλη μια υπόθεση, εκείνη της απαγωγής μιας 10χρονης από την Ειρήνη Μούρθου, πριν 2,5 χρόνια. Συγκεκριμένα, η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τα επεισόδιά της που προβλήθηκαν στις 15, 16, 17, 18 και 19 Ιουνίου 2020, και τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του καναλιού στις 13, 14, 15, 16, 17 και 18 Ιουνίου 2020, ελέγχονται για «παρουσίαση ανηλίκου ευρισκόμενο σε δύσκολη κατάσταση και θύματος εγκληματικής ενέργειας».

    Οι γόνιμες, τηλεοπτικά, ημέρες της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου

    Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, προσωπική επιλογή του Ατζούν Ιλίτζαλι που φέρεται να απέρριψε την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, θα παρουσιάζει το «My style rocks» στον ΣΚΑΪ στο β΄μισό της τηλεοπτικής σεζόν.

    Αρκεί να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις όπως να γυρίσει έγκαιρα μετά την εγκυμοσύνη της και φυσικά να μην γίνουν πρόωρες εκλογές και έρθουν στο πρόγραμμα του καναλιού τα…πάνω κάτω.

    Ο Γιάννης Κιμπουρόπουλος στην ταυτότητα

    Ο Γιάννης Κιμπουρόπουλος είναι ο νέος διευθυντής σύνταξης της Εφ.ΣΥΝ η οποία κυκλοφορεί με νέα ταυτότητα και Διευθυντή τον Σωτήρη Μανιάτη (στη θέση του Νικόλα Βουλέλη που αποχώρησε μετά από 10 χρόνια στη θέση). Η εφημερίδα πάντως διέκοψε τη συνεργασία της με το περιοδικό «Rolling Stone».

    Φωτεινή Ραξή: The transformer

    Έχει μια σημασία ο νέος ρόλος που δημιούργησε ο  Όμιλος Antenna, αυτόν του Chief Transformation Officer, με βασική αρμοδιότητα την αποτελεσματική επιτάχυνση και το συντονισμό όλων εκείνων των έργων που συμβάλλουν στον εταιρικό και λειτουργικό μετασχηματισμό των εταιρειών του στην Ελλάδα.

    Ο ρόλος φέρεται να ανατέθηκε στη Φωτεινή Ραξή, η οποία διαθέτει μακρά πείρα ως επιτελικό στέλεχος του ομίλου και πολύπλευρη γνώση επί των δραστηριοτήτων του.

    Γκελ σε νέα κορίτσια και  παιδιά έκανε η συνέντευξη στον Χατζηνικολάου

    Σαμπάνιες άνοιγε ο Χατζηνικολάου την επόμενη ημέρα της προβολής της συνέντευξης του πρωθυπουργό στον ΑΝΤ1.

    Η ανάλυση του δελτίου της Nielsen έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον σε νεαρές γυναίκες (15-24 ετών) σε ποσοστό 22,8% αλλά και σε παιδιά (17%) προφανώς καθώς η συνέντευξη συνιστούσε το lead in του «Ράδιο Αρβύλα».

    Στο δυναμικό κοινό η συνέντευξη Μητσοτάκη σημείωσε 10,7%.

    Τι κάνουν Αντριάνα Παρασκευοπούλου, Πόπη Τσαπανίδου και Μάρα Ζαχαρέα μαζί σε σποτ;

    Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για τη γυναικεία κακοποίηση.

    Θα παράξει ένα κοινωνικό τηλεοπτικό σποτ στο οποίο θα πρωταγωνιστούν 7 προβεβλημένες Ελληνίδες παρουσιάστριες μεταξύ των οποίων η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, η Πόπη Τσαπανίδου και η Μάρα Ζαχαρέα.

    Το σποτάκι θα πάρει την έγκριση του ΕΣΡ προκειμένου να μεταδοθεί στα κανάλια από τον επόμενο μήνα.

    Ένα σέξι τρίο για τα Χριστούγεννα

    Τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Νίκο Πορτοκάλογλου και Φοίβο Δεληβοριά ονειρεύεται η διεύθυνση Προγράμματος της ΕΡΤ ως τρίο παρουσίασης του Χριστουγεννιάτικου προγράμματος της ΕΡΤ1.

    Short notice

    • Από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, η ΕΡΤ αρχίζει συνεργασία με το Istorima, το μεγαλύτερο εγχείρημα καταγραφής και διάσωσης προφορικών ιστοριών στην Ελλάδα, φιλοξενώντας στις πλατφόρμες της, ERTFLIX και ERTecho, μοναδικές ιστορίες σε βίντεο και podcasts. Το Istorima δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
    • Τίτλοι τέλους τον Real Fm 107,1 στη Θεσσαλονίκη. Την ανακοίνωση έκανε ο διευθυντής του σταθμού Μπάμπης Τζιομπάνογλου. Το ραδιόφωνο από ενημερωτικό γίνεται μουσικό.
    • Το Baroufa News είναι ένα «αντι-δελτίο» ειδήσεων και θα μεταδίδεται κάθε Παρασκευή, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στο Kontra Channel. Παρουσιαστής, ο κωμικός/Youtuber Αλέξανδρος Κοντοπίδης.