ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ανάγκη επαγρύπνησης και διαρκούς ισχυροποίησης του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων με σκοπό την εξασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας είναι ευμετάβλητη και οι προκλήσεις κλιμακώνονται στο εγγύς και ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον μας, επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρεί , κυβέρνηση και υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, έθεσαν ως στρατηγικό στόχο τη θωράκιση της πατρίδας μας που συντελείται μέσω :
– της αναβάθμισης των οπλικών μας συστημάτων καθώς και συντήρηση των υφιστάμενων,
– της ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και
– της εμβάθυνσης των σχέσεων και επέκταση των συμμαχιών της Ελλάδας, μέσα από τους διαύλους της αμυντικής Διπλωματίας.
“Η χώρα μας θωρακίζεται αμυντικά και αποτρεπτικά. Υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα, σεβόμενη τις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου και αποτελεί παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, σε μια περίοδο που έχουν διαμορφωθεί εύθραυστες ισορροπίες στο γεωπολιτικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου”, διαβεβαιώνει.
Υλοποιείται, συνεπώς, προσθέτει περαιτέρω, “η διαχρονική δέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων, να αποτελούν το θεματοφύλακα της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της Χώρας. Μια δέσμευση, ιερή υποχρέωση, απέναντι στους προγόνους μας και στις μελλοντικές γενιές, που οι Ένοπλες Δυνάμεις εκπληρώνουν στο ακέραιο σε καθημερινή βάση”.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την προσπάθεια που καταβάλλουν στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και για τη συνδρομή τους στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, επαναλαμβάνει ότι “αποτελούν τον πολλαπλασιαστή ισχύος που καθιστά τις Ένοπλες Δυνάμεις ως τον πλέον αδιάρρηκτο πυλώνα εθνικής ισχύος της πατρίδας μας” και προτρέπει να συνεχίσουν να επιτελούν την αποστολή τους “με τον ίδιο ζήλο, με αφοσίωση και με πνεύμα νικητή, υπερασπιζόμενοι τα εθνικά μας συμφέροντα”.
Διαβάστε επίσης
Δένδιας: Η Ελλάδα θα λέει πάντα «Όχι» σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας
Η Κομαντατούρ στην Κοραή 4: Οι τοίχοι έχουν τη δική τους ιστορία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άνοιξε το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων – Τα 10 SOS για τους φορολογούμενους
- Επεισόδιο μεταξύ οδηγού του ΟΑΣΘ και οδηγού ΙΧ που του έκλεισε τον δρόμο – Βίντεο
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τον Αναπτυξιακό Νόμο – Δείτε Live
- Τραμπ: Εχουμε πλήξει πάνω από 7.000 στόχους στο Ιράν – Καταστρέψαμε τα πάντα στο νησί Χαργκ εκτός από εκεί που φεύγουν οι αγωγοί (live)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.