ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Μία ειρήνη είναι δυνατή» στην Ουκρανία, όταν «θα το αποφασίσουν» οι Ουκρανοί, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά την έναρξη των εργασιών συνόδου για την ειρήνη που οργανώνεται από την κοινότητα Sant’Egidio στην Ρώμη.
«Ας μην αφήσουμε σήμερα την ειρήνη όμηρο κατά κάποιον τρόπο της ρωσικής εξουσίας (…) Μία ειρήνη είναι δυνατή, μόνο εκείνη η ειρήνη που οι Ουκρανοί θα αποφασίσουν, όταν το αποφασίσουν», πρόσθεσε κατά την διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του.
Τι ανέφερε ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν αιτιολόγησε την δυτική υποστήριξη προς το Κίεβο λέγοντας ότι ο σκοπός είναι «κάποια στιγμή ο ουκρανικός λαός να είναι σε θέση να επιλέξει την ειρήνη, υπό τους όρους που θα έχει εκείνος αποφασίσει».
«Η ειρήνη θα οικοδομηθεί με τον άλλο, που είναι ο εχθρός του σήμερα, γύρω από ένα τραπέζι», είπε ο γάλλος πρόεδρος, ο οποίος επέμενε να παίρνει την πρωτοβουλία για άκαρπες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν τις παραμονές τις ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά και μετά από αυτήν, προκαλώντας αντιδράσεις μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων, και κυρίως των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών.
Διαβάστε επίσης
Όρμπαν: “Η ΕΕ θα έχει παρόμοια τύχη με εκείνη του Ανατολικού Μπλοκ”
Τηλεφωνική επικοινωνία Σοϊγκού και υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ – Τι συζητήθηκε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αλέξανδρος Εξάρχου: Μπάκος, Καϋμενάκης και Γκότσης θα συμμετέχουν με 300 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ
- UKMTO: Φορτηγό πλοίο χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα ανοιχτά του Ομάν
- Autohellas: Στο 61,27% αυξήθηκε το ποσοστό της Main Stream S.A.
- Παύλος Πολάκης: Αποχώρησε από την Π.Γ – Προανήγγειλε την κατάθεση υπογραφών για νέα συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.