Menu
-0.15%
Τζίρος: 369.77 εκατ.

F1 Μεξικό: Ο Χάμιλτον στην pole

Media

Η ενεργειακή κρίση χτυπά και την Eurovision – Αποχωρεί η μία χώρα μετά την άλλη

Οι νικητές της Ουκρανίας στην Eurovision, το συγκρότημα Kalush Orchestra
Comments

Ντόμινο αποχωρήσεων από τον διαγωνισμό της Eurovision, που αναμένεται να διεξαχθεί το 2023 στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση.

Μετά τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο, η Βουλγαρία είναι η τελευταία χώρα που ανακοινώνει ότι δε θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

1

Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς από τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο είχαν ήδη ειδοποιήσει ότι δεν θα λάβουν μέρος το 2023 λόγω του αυξημένου κόστους συμμετοχής.

Σύμφωνα με το BBC News, οι χώρες κλήθηκαν να πληρώσουν περισσότερα για να αναπληρώσουν τα χρήματα που χάθηκαν μετά το «ban» στη Ρωσία λόγω του πολέμου.

Η EBU, η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό, επιβεβαίωσε τον κατάλογο των 37 συμμετεχόντων για τον διαγωνισμό του 2023.

Το ποσό που πληρώνει κάθε χώρα, προκειμένου να συμμετάσχει δεν δημοσιοποιείται, αλλά το συνολικό κόστος μεταξύ όλων των συμμετεχόντων συνήθως ανέρχεται σε περίπου 5 εκατομμύρια λίρες, με τον οικοδεσπότη να πληρώνει ένα επιπλέον ποσό.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Το Λίβερπουλ θα φιλοξενήσει τον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ενέργεια – Τι αλλάζει για καταναλωτές και παραγωγούς
Ρωσία: Παρατείνεται έως τα τέλη Ιανουαρίου η απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ
Τι συμβαίνει με την Σία Κοσιώνη, το true crime του Αλαφούζου, ο χαμός στο ΕΣΡ, το σώμα της Κλέλιας, το ναυάγιο των «Αρβύλα» και το ταμείο Παπαδόπουλου στην ΕΡΤ
Θησαυρός για κρίσιμα μέταλλα το κοίτασμα στους Μολάους – Τι λέει η Rockfire Resources
Champions League: Paramount+, Amazon και Disney αλλάζουν τον τηλεοπτικό χάρτη της Ευρώπης – Τι θα γίνει στην Ελλάδα;
HELLENiQ ENERGY: Παρατείνεται έως 15 Νοεμβρίου η έκτακτη έκπτωση σε πετρέλαιο θέρμανσης και diesel κίνησης
Σελίν Ντιόν: Το αστρονομικό ποσό που έβγαλε από τις 16 συναυλίες της στο Παρίσι
Αντώνης Ρέμος: Πήγε εσπευσμένα στη ΓΑΔΑ – Κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στο διαδίκτυο
Η Σίλια Κριθαριώτη με τη Σοφία Βεργκάρα στην πιτσαρία της Χάιντι Κλουμ στη Νέα Υόρκη (video)
Ο Λευτέρης Πανταζής ανακοίνωσε νέα συνεργασία με τον Νίκο Καρβέλα – Τι δήλωσε για τη ρήξη με Βίσση (video)