ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τρίτωσε» το κακό στη Wall Street: Η Μέση Ανατολή φλέγεται, ο Τραμπ προκαλεί (ξανά) και η Fed αποφασίζει
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε βάρος ρωσικού δικτύου που – σύμφωνα με την Ουάσινγκτον – προμήθευε αμερικανική στρατιωτική τεχνολογία σε Ρώσους. Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου πακέτου κυρώσεων στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις σε βάρος του Γιούρι Όρεχοφ και δύο εταιρειών του — της Nord-Deutsche Industrieanlagenbau GmbH και της Opus Energy Trading LLC.
Ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Ουόλι Αντεγέμο δήλωσε ότι οι κυρώσεις και οι περιορισμοί εξαγωγών που επιβλήθηκαν από τους συμμάχους υποχρέωσαν τη Ρωσία να δυσκολεύεται όλο και περισσότερο για να εξασφαλίσει (προηγμένες) «τεχνολογίες» για τον πόλεμό της. «Γνωρίζουμε πως αυτές οι προσπάθειες έχουν άμεσο αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης, καθώς η απόγνωση της Ρωσίας την υποχρέωσε να στραφεί σε κατώτερους προμηθευτές και απαρχαιωμένο εξοπλισμό», ανέφερε.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στα χέρια της Αρχής για το Ξέπλυμα… «στοιχηματζής» επίτροπος σχολείων – Έπαιρνε χρήματα σχολείων και τα έκανε … ακίνητα και τυχερά παιχνίδια
- Η φοβερή ιστορία με τον Ανδρέα και τα Σκόπια, τι τρέχει με Λοβέρδο και ΝΔ, η κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου, η σύγκρουση στο Ελληνοαμερικανικό και τι κάνει η ΕΥΠ
- Προβατίνα-Gate και το μεγάλο πρόστιμο
- Τι λένε τώρα οι πονηροί για Τράμπ και μετοχές, η νέα στρατηγική Ψάλτη, η αγωνία Τανισκίδη, το μυστικό ραντεβού στο ΜΜ, το παρασκήνιο με Ιβάν και Μυστακίδη, και ο Αίαντας Βαρδινογιάννης
