• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2% παρά την πτώση της Παρασκευής

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή μετά από μια καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, η οποία ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα εφαρμόσει απότομες αυξήσεις των επιτοκίων και αύξησε τις αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων. Ωστόσο σε επίπεδο εβδομάδας, η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου σημείωσε άνοδο άνω του 2%.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης Δεκεμβρίου του χρυσού κατέβηκε κατά 11,50 δολάρια ή 0,7% για να διαμορφωθεί στα 1.709,30 δολάρια ανά ουγγιά. Μετά τα στοιχεία της ανεργίας στις ΗΠΑ, το δολάριο εκτινάχθηκε 0,3% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αναφοράς ανέβηκαν επίσης.

    Πώς κινήθηκαν τα υπόλοιπα μέταλλα

    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού Δεκεμβρίου υποχώρησαν 41 σεντς, ή 2%, στα 20,255 δολάρια ανά ουγγιά, με τις τιμές να συνεχίζουν να αυξάνονται κατά 6,4% για την εβδομάδα.
    • Το παλλάδιο Δεκεμβρίου υποχώρησε 84,20 δολάρια, ή 3,7%, στα 2.191,30 δολάρια ανά ουγγιά, αλλά αυξήθηκε κατά 0,4% την εβδομάδα, ενώ η πλατίνα του Ιανουαρίου υποχώρησε 3,90 δολάρια ή 0,4%, στα 917,90 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 6,8%.
    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού για τον Δεκέμβριο υποχώρησαν 6 σεντς, ή 1,7%, διαμορφώνοντας τα $3,3865 ανά λίβρα, με εβδομαδιαία απώλεια 0,8%.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εργοδότες των ΗΠΑ προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους από ό,τι αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,5%.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμοιβαίων κεφαλαίων της Fed τιμολογούνται τώρα με πιθανότητα 92% για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (bps) από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στη συνεδρίαση πολιτικής της τον επόμενο μήνα μετά από μια έκθεση που δείχνει θετικά ποσοστά για την αγορά εργασίας.

    Ο χρυσός είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ, καθώς αυτά αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει, ενώ ενισχύει το δολάριο, στο οποίο τιμολογείται.

     

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Η ανεργία στις ΗΠΑ βύθισε για τρίτη μέρα τα χρηματιστήρια

    Χρηματιστήριο: Η Εθνική φρέναρε τον δείκτη, μονοψήφια η πτώση από την αρχή του χρόνου ο δείκτης

    Χρηματιστήριο: Πωλητές οι ξένοι τον Σεπτέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ