• Ναυτιλία

    Ηλεκτρολόγοι εμπορικού ναυτικού: Δυναμικές αντιδράσεις για την μείωση της σύνθεσης στο Smyrna

    Το πλοίο Smyrna di Lecante στη θάλασσα

    SMYRNA DI LEVANTE


    Μετά από την σημερινή καταγγελία της Π.Ν.Ο. μετέβη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων Εμπορικού Ναυτικού   Ιωάννης Αγγελίδης, στο πλοίο «SMYRNA DI LEVANTE» (πλοίο διεθνών πλόων, εμπίπτον στην κατηγορία των Μεσογειακών – Τουριστικών) της εταιρείας «LEVANTE FERRIES», στο οποίο και διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, και η ελλιπέστατη σύνθεση του ως προς την ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου Ε.Ν..

    Ειδικότερα, όπως τονίζει το ναυτικό σωματείο, διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο πλοίο είναι ναυτολογημένος ένας μόνος Ηλεκτρολόγος Ε.Ν., ενώ σύμφωνα με το Π.Δ. 177/74 και τη ναυτιλιακή πρακτική, έπρεπε στο συγκεκριμένο ανωτέρω πλοίο να υπηρετούν 2 Ηλεκτρολόγοι Ε.Ν., εκ των οποίων ο ένας να ναυτολογείται ως Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος Ε.Ν., και ένας Βοηθός Ηλεκτρολόγος Ε.Ν. στο εν θέματι πλοίο είναι ναυτολογημένος μόνο 1  Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος Ε.Ν..

    Στη συνέχεια το σωματείο τονίζει: “Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ένωση μας δεν πρόκειται να ανεχτεί καμία «έκπτωση» ως προς την οργανική 2 σύνθεση τόσο του συγκεκριμένου πλοίου όσο και όσο των πλοίων αυτής της κατηγορίας ως προς τον κλάδο μας και προειδοποιούμε ότι η Ένωση μας, στα πλαίσια των δράσεων της Πανελληνίου Ναυτικής Ομοσπονδίας, θα συμμετάσχει σε δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις. Δηλώνουμε ότι η παραπάνω θέση της Ενώσεως μας υπαγορεύεται από τις ίδιες τις Διεθνείς Συμβάσεις για την Ναυτική Εργασία (MLC), την Ασφάλεια της Ανθρώπινης Ζωής στη Θάλασσα (SOLAS) και την Πρόληψη της Μόλυνσης από τα Πλοία (MARPOL)”.

    Διαβάστε επίσης

    To Smyrna di Levante αρχίζει στις 10 Οκτωβρίου τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Σμύρνη



    ΣΧΟΛΙΑ