ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να δράσουν από κοινού για να αντιμετωπίσουν την οξεία ενεργειακή κρίση που έχει προκαλέσει η άνοδος των τιμών, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
Ο Μισέλ θα προεδρεύσει δύο φορές των συνομιλιών των ηγετών των 27 κρατών της Ε.Ε. τον Οκτώβριο για την αντιμετώπιση της κρίσης, που προκλήθηκε από την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου και τις μειωμένες προμήθειες από τη Ρωσία.
Η Κομισιόν πρότεινε την άντληση περισσότερων από 140 δισ. ευρώ για την προστασία των καταναλωτών από την άνοδο των τιμών με την επιβολή έκτακτων φόρων στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών.
«Είναι καλές προτάσεις, αλλά θα χρειαστούν περισσότερα» τόνισε ο Μισέλ σε δημοσιογράφους.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μισέλ υποστήριξε ότι η Ε.Ε. έπρεπε να επιστρέψει στη συζήτηση για την αποσύνδεση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας από αυτή του φυσικού αερίου, τον περιορισμό των τιμών του φυσικού αερίου, καθώς και την από κοινού αγορά φυσικού αερίου, προτάσεις που έχουν διχάσει μέχρι στιγμής τις χώρες της ΕΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άκης Σκέρτσος: Κανένα παιδί χωρίς προστασία – Eπιτέλους αυστηροί κανόνες και αποτελεσματικοί έλεγχοι για αλκοόλ και καπνικά
- Πόλεμος στο Ιράν: Επίθεση με drones σε συνοικία της Βαγδάτης
- Προτάσεις με δυνατά φαβορί για το Σαββατοκύριακο
- Άδωνις Γεωργιάδης: Ήταν λάθος που έβαλα το κρακεράκι στο στόμα μου – Δεν θα είναι καθόλου ομαλή η διαδικασία στη δίκη για τα Τέμπη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.