ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να δράσουν από κοινού για να αντιμετωπίσουν την οξεία ενεργειακή κρίση που έχει προκαλέσει η άνοδος των τιμών, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
Ο Μισέλ θα προεδρεύσει δύο φορές των συνομιλιών των ηγετών των 27 κρατών της Ε.Ε. τον Οκτώβριο για την αντιμετώπιση της κρίσης, που προκλήθηκε από την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου και τις μειωμένες προμήθειες από τη Ρωσία.
Η Κομισιόν πρότεινε την άντληση περισσότερων από 140 δισ. ευρώ για την προστασία των καταναλωτών από την άνοδο των τιμών με την επιβολή έκτακτων φόρων στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών.
«Είναι καλές προτάσεις, αλλά θα χρειαστούν περισσότερα» τόνισε ο Μισέλ σε δημοσιογράφους.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μισέλ υποστήριξε ότι η Ε.Ε. έπρεπε να επιστρέψει στη συζήτηση για την αποσύνδεση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας από αυτή του φυσικού αερίου, τον περιορισμό των τιμών του φυσικού αερίου, καθώς και την από κοινού αγορά φυσικού αερίου, προτάσεις που έχουν διχάσει μέχρι στιγμής τις χώρες της ΕΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- BRABUS ISLAND: Οι υψηλές ταχύτητες επαναπροσδιορίζουν την αρχιτεκτονική των εξαιρετικά πολυτελών ακινήτων
- Big Boss στον ΟΛΘ o Ιβάν Σαββίδης – Ολο το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Αθανάσιου Λιάγκου
- Τα deals της Ευρώπης, τι συμβαίνει με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι καφεδιές και τα πούρα του Ρέστη, ο αεικίνητος «Σερ Τάκης», η πρωτιά της Μαργέλου, ο επώδυνος χωρισμός του 50αρη manager και οι hot business της Μελίνας (Βανδή) Νικολαΐδη
- Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ): Θα εξάγουμε το μοντέλο της Δυτικής Μακεδονίας
